Craiova

articolul anterior articolul urmator

Preşedintele Klaus Iohannis ajunge marţi în fieful PSD.  Ce intenţionează să facă la Craiova

14
21 May 2019 09:17:08
Autor: Ana Popescu

Presedintele Klaus Iohannis va fi prezent marţi la Craiova. Conform agendei, şeful statului se va întâlni cu autorităţile locale din regiunea Olteniei şi îşi va lansa ultima carte la Filarmonica Oltenia.

Întâlnirea cu autorităţile locale din regiunea Olteniei va avea loc la ora 16:05 la Hotel Ramada Plaza, iar evenimentul de lansare a volumului "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa" se va desfăşura la ora 18:00, în centrul oraşului, la Filarmonica Oltenia.
 
Klaus Iohannis a lansat cartea "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", la mijlocul lunii aprilie.
 
Noul volum al preşedintelui este un ghid ce prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Totodată, cartea prezintă beneficiile pe care le are Romania în contextul apartenenţei la proiectul comunitar.
 
"EU.RO. Un dialog deschis despre Europa" este o invitaţie la dezbatere, la analiză si cunoaştere, astfel încât să le ofere cititorilor informaţii de care au nevoie pentru a deveni cetăţeni europeni implicaţi, alături de instrumente care să le contureze o poziţie articulată faţă de Uniune şi faţă de viitorul ei.
 
Cartea acoperă nevoia unui ghid structurat, echilibrat şi concis şi raspunde într-o maniera accesibilă unui intreg spectru de întrebări.
 
"Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori şi teme politice relevante pentru constructul european. Intenţia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicaţii concise si răspunsuri la întrebări esenţiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetăţeni şi care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat sa ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparţine spaţiului comunitar şi se încheie cu modul în care ne proiectăm prezenţa în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze cetăţenii despre modul de funcţionare a mecanismelor politice şi despre marile teme care solicită, astăzi, atenţia lumii întregi", a afirmat Klaus Iohannis în introducerea volumului.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a mai publicat volumele "Pas cu pas" si "Primul pas".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Stefan din Nord
21.05.2019, 09:34:21

Merge sa-si promoveze capodopera literara Oltenii mari iubitori de citit carti de acest gen abia asteapta sa le cumpere in ciuda pretului piperat

0 (4 voturi)
Andrei Ripcescu
21.05.2019, 09:34:23

Văd că nu deranjează pe niciun rezistent că preș.ul folosește bani publici să-și vândă cartea deși Legea îi interzice lucrul ăsta. Cum scrie pe un alt site „Klaus Iohannis împrumută ceva din modelul lui Nicolae Ceauşescu, ale cărui cărţi se tipăreau în mii de exemplare care, tipărite pe banii statului, deveneau obligatorii pentru toate organizaţiile de partid.”

-2 (6 voturi)
mindrescu costel
21.05.2019, 10:57:54

paroleaza olguta intrarile in craiova

+2 (6 voturi)
M Costi
21.05.2019, 11:43:04

Lanseaza carti si ataca zilnic Guvernul , sunt "munca" zilnica a dlui presedinte , cel mai bine platit dintre bugetari... ! Trai naneaca !

+1 (7 voturi)
Stefan din Nord
21.05.2019, 11:50:57

De asta ii arde buza dupa inca 5 ani de huzur

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (14)