Craiova

articolul anterior articolul urmator

Româna de BAC: vrăbiuţă sinonim pentru odinioară

0
31 Aug 2011 09:06:15
Autor: adevarul
Eleveele de zece la bac, Roberta Ciobanu, Ruxandra Călina şi Andreea Belu, speră să nu mai existe un alt dezastru la acest examen
Eleveele de zece la bac, Roberta Ciobanu, Ruxandra Călina şi Andreea Belu, speră să nu mai existe un alt dezastru la acest examen

Gabriela Cojocăreanu, şefa catedrei de limbă şi literatură română de la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti, spune că cine a fost atent şi ştia materia a rezolvat fără probleme subiectele primite la proba de română, de luni, 29 august.

„Grele n-au fost sigur subiectele. Formularea a fost mai accesibilă. A fost nevoie doar de un grad sporit de atenţie pentru a le înţelege bine“, a precizat profesoara. Consideră că scuza candidaţilor, „am terminat profil tehnic, ar trebui să am subiecte mai uşoare decât cei de la filologie“, este doar o încercare de justificare a neştiinţei.

„Trebuie să rămână cu un minim de cultură generală. Mulţi dintre cei care dau examenul în toamnă au vocabular sărac. Trebuiau treziţi la realitate“, a mai spus Gabriela Cojocăreanu. Lista perlelor scrise la română o completează cu „rolul puncţiilor de suspensie“ sau „vrăbiuţă sinonim pentru odinioară“.


Elevii care au luat cu media 10 bacalaureatul le văd asemănătoare subiectele de la română cu cele pe care le-au avut ei de rezolvat în prima sesiune a examenului.

„Mi se par comparative. Foarte frumoasă ideea cu prietenia. Se puteau scrie multe despre ea, având în vedere cât este de important în viaţa noastră“, a mărturisit Roberta Ciobanu, între timp admisă cu 10 la Medicină, în Craiova. Andreea Belu, şi ea tot admisă cu 10 la examenul maturităţii, din toamnă studenta Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti, la Relaţii Economice Internaţionale, în limba engleză, crede că subiectul III de la română a fost chiar mai uşor.

 „Sper că au făcut bine şi cei respinşi data trecută. Acum depinde de fiecare. Sper ca de anul viitor să nu mai aud de dezastru la bacalaureat“, a afirmat Andreea.Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările