Craiova

articolul anterior articolul urmator

Scandal după ce două fetiţe, de 12 şi 14 ani, au fost vaccinate fără acordul tatălui. Ce spun autorităţile

2
20 Sep 2021 09:44:20
Autor: Ana Popescu
FOTO Facebook / Gigi Constantinescu
FOTO Facebook / Gigi Constantinescu

Minorele se află într-un centru de plasament din Craiova. Tatăl le-a lăsat în grija statului până când va reuşi să strângă bani pentru o casă. Acesta spune că va depune o plângere penală  deoarece copilele au fost duse la vaccinare fără acordul lui. Şefa centrului de plasament: „Nu era nevoie de acordul dânsului”.

Gigi Constantinescu ddin Craiova a încercat să-şi ţină fetiţele aproape după ce mama lor le-a abandonat, dar nu avea o locuinţă şi nu le putea asigura un trai decent. De 10 ani încearcă să strângă bani pentru a putea ridica o casă. Acum este în Franţa şi munceşte. A reuşit să facă fundaţia şi speră ca până la sfârşitul anului viitor să poată să-şi ia fetiţele din centrul de plasament. 

„Nu trece zi să nu mă gândesc la ele. Pentru fetiţele mele trăiesc. Pentru ele muncesc. Le trimit şi bani la Centru, să nu ducă lipsă de nimic. Sper ca până la anul, în octombrie, să reuşesc să termin casa. Mă rog zi şi noapte la Dumnezeu să mă ajute", povesteşte tatăl.
 
Bărbatul nu este decăzut din drepturi şi nu înţelege de ce nu i s-a luat acordul în privinţa vaccinării anti Covid-19. 

„Am vorbit cu fetele la telefon şi mi-au spus că le-a fost făcută prima doză cu Pfizer. Am înnebunit când am auzit. Nu vreau să fie vaccinate pentru că îmi este teamă. Sunt fete, sunt în creştere, aud atâtea lucruri. Nu vreau, eu trebuia să hotărăsc”, a declarat Gigi Constantinescu.
 
Bărbatul spune că a sunat la Direcţia pentru Protecţia Copilului, dar nu a primit nicio explicaţie. „Am sunat şi la Direcţie, la Bucureşti. Mi-au spus că nu aveau voie să procedeze aşa, să fac o sesizare. Şi am făcut. Vă implor, nu le faceţi şi a doua doză. Eu sunt tatăl lor”, a cerut bărbatul. 
 
Ce spune Direcţia Pentru Protecţia Copilului Dolj
 
Reprezentanţii Direcţiei confirmă spusele bărbatului. „Aşa este, domnul Constantinescu are grijă de feţite, menţine legătura, când vine în ţară le scoate în oraş. Referitor la vaccin, tatăl a fost informat, dar nu este nevoie de acordul dânsului", a declarat Paula Canciu, şefa Centrului unde se află minorele.
 
„Conform legislaţiei în vigoare, eu, drepturile şi obligaţiile părinteşti le îndeplineşte reprezentantul legal. Ca şef de Centru, eu sunt reprezentantul legal, iar decizia mea a fost ca fetiţele să fie vaccinate pentru binele lor. Iar vaccinarea s-a făcut la recomandarea unei echipe de medici. Fetiţele au început şcoala, intră în colectivitate şi trebuie protejate", a mai declarat Paula Canciu.
 
„Este adevărat, doamna Paula este reprezentantul legal, dar asta nu înseamnă că dânsa hotărăşte tot ceea ce este legat de fetele mele. Dacă era aşa, de ce nu a putut Direcţia să le dea spre adopţie, asa cum a încercat?  Au vrut să mi le trimită şi în America. Am obţinut hotărâre judecătorească în care se menţionează că deciziile în ceea ce le priveşte pe fetiţe, eu le iau", a mai spus tatăl minorelor.
 
În urma celor întâmplate, Gigi Constantinescu a declarat că va face o plângere penală şi va cere ca fetiţelor de 12, respectiv 14 ani, să nu li se facă cea de-a doua doză de vaccin.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
Culise. Cum arată calculele grupărilor din PNL după votarea moţiunilor
 
Prognoza meteo: Se face tot mai frig. Unde se răceşte accentuat şi când se întorc ploile 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Amdo Odma
20.09.2021, 10:07:48

Deci centrul de plasament a ajuns un fel de hotel gratuit unde oricare parinte poate sa-si tina copiii cat vrea, pe banii contribuabililor.

-8 (14 voturi)
Adrian Foangǎ
20.09.2021, 10:19:30

Oparitul ala s-a scandalizat ca au fost vaccinate, a "auzit" el ca e nasol. De 10 ani nu poate sa-si faca o casa, 10 ani doar ca sa toarne o fundatie... si asta ar trebui sa ia decizii pentru doi copii?!

-6 (18 voturi)
Modifică Setările