Craiova

articolul anterior articolul urmator

Simbolul Craiovei, între Ban şi Ştiinţa

0
24 Aug 2011 08:17:35
Autor: adevarul
Rodion Cămătaru crede că Universitatea Craiova poate fi un simbol al oraşului
Rodion Cămătaru crede că Universitatea Craiova poate fi un simbol al oraşului

În timp ce fosta Gheată de Aur a Europei, Rodion Cămătaru, consideră că emblema Băniei merită să fie Ştiinţa, maestrul Tudor Gheorghe merge pe varianta Mihai Viteazul.

Sondajul de opinie de pe site-ul craiova.adevarul.ro a creat diverse opinii printre cititorii care au votat şi au comentat alegerile propuse de „Adevărul": Statuia lui Mihai Viteazul, Craiova Maxima, Teatrul Naţional Marin Sorescu, Parcul Nicolae Romanescu, Muzeul de Artă şi Catedrala Mitropolitană.

În timp ce rezultatele parţiale plasează statuia din central oraşului pe primul loc, cu aproape 36 la sută din voturi, pe următoarele două locuri urmează Craiova Maxima şi Parcul Nicolae Romanescu. Reporterii „Adevărul" au întrebat câteva pesonalităţi publice din diferite domenii pentru a oferi publicului părerea acestora vizavi de emblema Băniei.

Jucător timp de 12 sezoane al Universităţii Craiova, Gheata de Aur a  Europei în 1987, Rodion Cămătaru crede că oltenii care au ales Ştiinţa ca simbol al Băniei au mare dreptate. „Eram convins că e unul dintre cele mai importante lucruri care s-au întâmplat în Craiova", declară fostul internaţional. Câştigător a două titluri de campion şi patru cupe ale României cu Ştiinţa, Cămătaru susţine că emblema oraşului este uşor de dedus. „N-o să spun «Universitatea Craiova» pentru că aş fi subiectiv, dar în istoria recentă a oraşului, cel care l-a făcut cunoscut în toată ţara şi care i-a promovat frumuseţile a fost Tudor Gheorghe", a mărturisit Cămătaru.

Maestrul oltean a  fost la rândul lui contactat. Acesta a răspuns că nu vede pe altcineva mai reprezentant pentru Bănie decât Mihai Viteazul. „Este legat ca simbolistică de începuturile vieţii Ţării Româneşti, este cea mai mare personalitate naţională, doar să ne  gândim că a fost ban al Craiovei", a argumentat Tudor Gheorghe.

Medicul chirurg Irinel Popescu, originar din Craiova, consideră că simbolul Craiovei ar trebui să fie statuia lui A.I. Cuza din faţa Primăriei Craiova şi părculeţul English Park. „Spun asta pentru că m-am obişnuit eu cu ele, pentru că le ştiu de peste 50 de ani. Şi Prefectura cu tot cu Piaţa poate fi considerată simbol", a declarat medicul oltean. Întrebat dacă Ştiinţa mai poate fi considerată emblemă, acesta a răspuns  afirmativ, însă a completat cu faptul că „este o echipă mare, dar e prea puţin pentru Craiova".


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările