Craiova

articolul anterior articolul urmator

Soarta tristă a doi fraţi din Dolj: mama le-a murit într-un incendiu şi sunt crescuţi de bunică într-o cocioabă fără curent electric

1
12 Aug 2016 15:58:16
Autor: Andreea Mitrache
Cei doi frăţiori trăiesc într-o case veche de 100 de ani, în întuneric
Cei doi frăţiori trăiesc într-o case veche de 100 de ani, în întuneric

Doi fraţi din comuna doljeană Perişor, de doi şi de trei ani, au fost crescuţi încă de la naştere de bunica lor. Mama copiilor i-a părăsit imediat cum i-a adus pe lume, iar anul trecut a murit într-un incendiu.

Costi şi Nicu sunt doi copii care au fost abandonaţi încă de la nştere de cea care le-a dat viaţă şi au rămas în grija bunicii. Toţi trei trăiesc într-o case veche, care are mai bine de 100 de ani, fără curent electric, în comuna doljeană Perişor.
 
„Este greu, dar ei sunt lumina ochilor mei. Nu m-am gândit niciodată să îi abandonez, iar pentru ei mă duc să muncesc cu ziua. Mă doare sufletul când văd că nu am bani să le ofer ce îşi doresc. Ei sunt copii şi nu înţeleg astfel de lucruri. Costinel are 3 ani, iar Nicu 2, practic nepoţii mei sunt la vârsta la care au nevoie de mama lor, însă nu au cui să spună mama şi tată, iar acest lucru mă doare. Pentru ei eu am fost şi tată, şi mamă. Casa în care locuim are peste 100 de ani şi poate să prăbuşească în orice moment. Nu avem curent electric, iar micuţii mei ar vrea şi ei să se uite la desene animate. Pentru noi un bec care să ne lumineze cămăruţa este un lux. Cei de la CEZ mi-au cerut suma de 3.800 de lei pentru a putea să mă racordez la sistemul electric“, a povestit Floarea Nicu, bunica copiilor.
 
 
Cei doi frăţiori stau cu bunica lor într-o casă fără curent electric în comuna doljeană Perişor
 
Mama frăţiorilor de 3 şi 2 ani i-a părăsit încă de la naştere, iar anul trecut în luna decembrie a decedat în urma unui incendiu. „Nepoţeii mei au avut parte de o soartă crudă. Au fost abandonaţi de la naştere, mama le-a murit, nici nu vreau să îmi mai aduc aminte prin câte au trecut. Aceasta este situaţia. Tatăl copiilor mai trece odată la câteva luni pe la ei, dar nici el nu are bani să îi întreţină. Nu îmi doresc decât să îi cresc mari şi să îi văd pe fiecare la casa lor“, a mai declarat bunica lui Costi şi Nicu.
 
 
Costi şi Nicu au fost părăsiţi de la naştere de mama lor
 
Mânâncă de la ajutoare
 
Din banii pe care îi câştigă bunica şi alocaţiile copiilor abia pot avea ce să pună pe masă. Conservele de carne primite de Uniunea Europeană sunt de bază în familia Florea. „Am muncit cu ziua şi am reuşit să cumpăr câteva pulpe de pui care să ne ajungă toată săptămâna. De bază pentru noi sunt ajutoarele primite de la Uniunea Europeană. Aşa am reuşit să le pun copiilor ceva pe masă“, a mai spus Floarea Nicu.
 
 
Casa în care locuiesc cei doi frăţiori are peste 100 de ani
 
Cine vrea să îi ajute pe cei doi frăţiori o poate face la numărul de telefon: 0769.638.291.
    
  
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

master x
12.08.2016, 19:30:55

Domnilor primari! Ei sunt genul de oameni care trebuie asistati social, care trebuie ajutati! Nu toate pramatiile, toti trantorii si toti smecherii cu care aveti blaturi. Astia da oameni batuti de soarta!

Modifică Setările