Craiova

articolul anterior articolul urmator

Un angajat CFR a găsit un portofel plin cu bani, un card şi codul PIN. Cum a reacţionat impiegatul

6
15 Jan 2022 16:30:48
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto: IPJ Olt
Foto: IPJ Olt

Un angajat CFR care a găsit un portofel în staţia CFR Craiova a dat dovadă de un comportament exemplar. Acesta a mers cu bunul găsit la poliţie unde a şi aflat ce conţinea: suma de 3.700 de lei, un card bancar, o chitanţă cu soldul disponibil, precum şi codul PIN al cardului.

Impiegatul Cristian Ionel, angajat al staţiei CFR Craiova, a mers la toaletă, iar în momentul în care a trecut pe lângă zona de aşteptare a văzut un portofel. I-a sunat imediat pe poliţiştii de la Transporturi Feroviare şi le-a dat obiectul găsit.

„În portofel au fost cam 3.700 de lei, buletin, un card şi un bon că ar fi folosit bancomatul în care era suma pe care o scosese şi suma restantă pe card. 852 de milioane pe card. Şi PIN-ul, un bileţel cu PIN-ul cardului lângă card”, a declarat Cristian Ionel, angajat CFR.
 
Potrivit sursei citate, bărbatul a povestit că el nici măcar nu a deschis portofelul
 
 „Nu m-am uitat în portofel. L-am luat, m-am dus direct la colegul meu. Eu la Poliţie am aflat ce era în portofel. Până la Poliţie eu nu am ştiut ce se află în portofel”, a adăugat el.
 
Întrebat dacă s-a gândit să îşi îşi însuşească acei bani, bărbatul a răspuns: „Nu. Mama mea m-a învăţat să nu îţi clădeşti niciodată fericirea pe suferinţa altuia.”
 
Bărbatul a aflat, în cele din urmă, că cel care a pierdut portofelul este şi el angajat al CFR, dar acesta nici măcar nu i-a mulţumit. Ceilalţi colegi, în schimb, l-au felicitat pentru gestul rar întâlnit.
 
„Celor care se ştiu mai puţin norocoşi, poliţiştii le recomandă să ţină cont de câteva sfaturi care îi pot feri de evenimente nedorite. Să purtaţi portofelul sau banii într-un buzunar interior al vestimentaţiei, în partea din faţă, cât mai aproape de corp” a declarat Cristian Grigoresc, purtător de cuvânt IPJ Dolj. 
 
Pe de altă parte, poliţiştii ne atrag atenţia şi să nu purtăm codul PIN scris în apropierea cardului pentru că poate face treaba unui hoţ mult mai uşoară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Patitul Stan
15.01.2022, 18:22:15

Pai a sunat omul mai intai la Olguta ce l-a sfatuit sa sune la 121212...12 ,ca era prea mica suma ...

-1 (1 vot)
emoji
15.01.2022, 18:45:43

Frumos gest, dar nu inteleg poza cu banii rasfirati pe masa si gasitorul in fundal. Zici ca el este infractorul care a fost prins cu ceva.

+2 (2 voturi)
GRIGORIU Grieg
15.01.2022, 20:07:28

Un gest frumos, de normalitate. Dar separat de gest: "852 de milioane pe card. Şi PIN-ul, un bileţel cu PIN-ul cardului lângă card” Mi se pare trist ca exista romani la un asemenea nivel de inconstienta incat sa poarte asupra lor cardul si pin-ul in acelasi portofel. Oare ce poate fi in capul lor ? Si mi se pare trist ca la 16 ani de la conversia monetara inca sunt romani care vorbesc de "milioane" cand se refera la 100 RON. Fiind in Vest cand s-a trecut la Euro, dupa un an de la schimbare nu mai auzeai pe nimeni, dar absolut pe nimeni vorbind de guldeni sau de marci sau de franci. De ce in Romania atat de multi inca se agata de vechiul leu la atatia ani de la conversie ?

+3 (3 voturi)
Ludwig
15.01.2022, 21:56:10

Grig...nu trebuie sa te sperie asta intr-o tara plina de habarnisti. Sa ne aducem aminte ca fostii prim ministrii Tudose si Dancila nu foloseau card. Tudose chiar a spus ca el nu are card bancar si tinea banii legati cu zgarci in buzunar.

+3 (3 voturi)
kitty kat
15.01.2022, 20:36:44

Alooo deci colegul ce-a pierdut portofelul avea 85.200 lei pe card + 3.700 lei cash in portofel? Cum justificå el detinerea lor? Ce salariu are el? Sau o fi controlor de bilete si fraierii fårå bilet il miluiesc cu bani ca så inchidå ochii si så tragå-n piept cfr?

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările