Craiova

articolul anterior articolul urmator

Un bărbat înarmat cu un pistol, o arbaletă şi sticle cu acid sulfuric şi clorhidric, reţinut într-un bar din Dolj

2
4 Aug 2021 16:01:08
Autor: Maria Ţaga
Poliţia Română a povestit pe Facebook cum a decurs operaţiunea de arestare a bărbatului.
Poliţia Română a povestit pe Facebook cum a decurs operaţiunea de arestare a bărbatului.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost reţinut după ce a ameninţat oamenii de la barul din satul Basarabi, judeţul Dolj, cu o armă, luni noapte. Poliţiştii au fost chemaţi de un martor care a sunat la 112 şi a spus că pe terasa pe care se afla, un individ ameninţă consumatorii. La sosirea poliţiştilor, agresorul a luat-o la fugă, dar a fost prins şi imobilizat de oamenii legii.

Bărbatul s-ar fi prezentat la terasa barului pentru a afla date despre fiica proprietarei barului, de 33 de ani, cu care acesta ar fi avut o relaţie de concubinaj, iar la interactiunea verbală cu femeia de 55 de ani, mama fostei concubine a acestuia, ar fi devenit agitat, ameninţând-o cu un pistol atât pe aceasta, cât clienţii de pe terasa barului.

În urma controlului corporal, asupra acestuia a fost găsit un pistol neletal şi o pereche de cătuşe. În rucsacul bărbatului, poliţiştii au găsit de asemenea o armă tip arbaletă, 13 săgeţi, un cuţit, un spray iritant cu piper, o cutie cu mai multe cartuşe şi 4 recipiente care ar fi conţinut substanţe chimice.

Poliţia Română a povestit pe Facebook cum a decurs operaţiunea de arestare a bărbatului.

„«Deplasaţi-vă urgent la barul din localitatea Basarabi! Se pare că un bărbat ameninţă mai multe persoane cu un pistol!» Imediat, colegii noştri, aflaţi în patrulă în apropierea zonei, au plecat către locul indicat, conştienţi că fiecare clipă contează în astfel de situaţii.

«Apelul se confirmă! Trimiteţi mai multe echipaje!» Bărbatul, care ar fi ameninţat, cu un pistol, clienţii de pe terasa barului, la vederea echipajelor de poliţie, a părăsit în fugă locaţia, încercand să scape.

A continuat o urmărire pe strada de lângă bar, escaladarea gardului unei locuinţe, ulterior, prinderea şi imobilizarea bărbatului. Şi…surpriza acum avea să vină!

Poliţiştii au găsit pistolul aruncat de bărbat în iarbă, în apropierea locului în care a fost prins, o pereche de cătuşe, iar într-un rucsac, care i-ar fi aparţinut, o armă tip arbaletă, 13 săgeţi, un cuţit, un spray iritant, o cutie cu mai multe cartuşe şi 4 recipiente cu capacitatea de un litru, care părea să conţină substanţe chimice.

Care era planul bărbatului? Se va stabili din cercetări, dar noi ne bucurăm că, oricare ar fi fost el, nu a fost pus în aplicare. Bărbatul este reţinut şi umează să fie prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Îl felicităm pe Doru, poliţist în cadrul poliţiei Municipiului Calafat, care a plecat în urmărirea acestuia, dar şi întreaga echipă care s-a mobilizat şi a desfăşurat activităţile necesare pentru a-l reţine pe bărbatul bănuit de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi contrabandă calificată", a scris Poliţia Română pe Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

defu gabi
4.08.2021, 16:27:04

Asta s-a nascut in secolul gresit... Cu sageti si arbalete facea senzatie in vremurile de poveste ale lui Robin Hood...

-12 (12 voturi)
100% Redneck
4.08.2021, 17:16:17

Vai de steaua ta, Gabitza! Habar nu ai ce spui! Sunt arbalete extrem de performante cu putere de penetrare mult mai mare cat cea a multor arme cu glont!

-24 (24 voturi)
Modifică Setările