Craiova

articolul anterior articolul urmator

Un mânz lovit de o maşină a agonizat 12 ore pe marginea drumului. „Lucki“ a fost salvat de un medic veterinar din Bucureşti VIDEO

0
20 Dec 2016 08:03:55
Autor: Andreea Mitrache
Mânzul a stat 12 ore în agonie pe marginea drumului
Mânzul a stat 12 ore în agonie pe marginea drumului

Mobilizare impresionantă de forţe în localitatea doljeană Ciuperceni, pentru salvarea unui mânz lovit de o maşină. Calul a stat 12 ore în agonie, însă a fost salvat de un medic veterinar din Bucureşti.

Calul era pe punctul de a muri, atunci când a fost găsit zăcând într-un şant tremurând de frig. Animalul a fost lovit de o maşină şi avea picioarele rupte. Mai avea puţin şi ar fi murit, a povestit femeia care l-a găsit în agonie. Alexandra Iulia Andreşca s-a mobilizat imediat şi a cerut ajutorul unui medic veterinar din Bucureşti, iar după mai bine de 12 ore mânzul lovit de maşină a fost salvat. „Calul era într-o stare destul de deplorabilă şi m-am hotărât că trebuie sî îl salvez. I-am pus sticle cu apă caldă, l-am acoperit cu pături şi i-am adus de mânare. Am făcut tot posibilul să poată ajunge la Bucureşti să fie operat şi salvat. Iapa nu şi-a părăsit puiul, iar din punctul meu este o lecţie de viaţă impresionantă. I-am pus numele Lucki pentru că este norocos şi cu siguranţă o să supravieţuiască. A fost lovit cu maşina şi abandonat pe marginea drumului. Vreau să îl adopt la distanţă dacă o să fie salvat“, a spus Alexandra Iulia Andreşca.
 
VIDEO
Mânzul a fost salvat de un medic din Bucureştui după 12 ore de agonie 
 
Va fi operat
 
Medicul veterinar din Bucureşti a făcut un efort pentru a putea salva mânzul. A plecat de la Bucureşti la Târgovişte pentru a putea face rost de transport, iar după aceea a venit să ridice calul din localitatea doljeană Ciuperceni. „Are şanse să supravieţuiască dacă a trăit atâtea ore fără îngrijiri medicale. O să fie dus la un adăpost special de cai şi o să îi facem radiografie, iar astăzi ne vom pregăti pentru operaţie pentru a putea să îi fixăm osul unde este fracturat. Are fractură de tibie, însă trebuie să îi facem radiografie, dor în urma unei radiografii vom vedea dacă are şi alte fracturi. Probabil a fost lovit de o maşină. Pentru că a primit lapte cald şi mâncare a reuşit să supravieţuiască, în alte condiţii făcea hipotermie şi clar nu avea nici măcar o şansă“, a spus medical Rudolf Hofman, medic veterinar Dog Rescue România.  
 
 
Mânzul a fost botezat „Lucki“, iar oamenii au rămas impresionaţi de faptul că iapa nu l-a parasite absolut deloc. A stat lângă puiul ei mai bine de 12 ore.             
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările