Craiova

articolul anterior articolul urmator

Un preot din Dolj şi soţia sa au murit la 46 de ani răpuşi de COVID. „Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă”

27
23 Oct 2021 11:59:30
Autor: Ana Popescu
FOTO Facebook / Aurel Dolea
FOTO Facebook / Aurel Dolea

De pe patul de spital, preotul le spunea enoriaşilor care sunau să-l încurajeze: "Voi pleca! Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă! Vaccinaţi-vă!". Fiul cel mare a transmis un mesaj răvăsitor.

Este durere mare în comuna doljeană Orodel. Preotul Aurel Dolea şi preoteasa Larisa Claudia Dolea, ambii în vârstă de 46 de ani, erau apreciaţi de oameni. "Un adevărat duhovnic. Când cineva avea o problemă, imediat îi sărea în ajutor. Nu ne vine să credem", spun localnicii care, la aflarea veştii, au umplut curtea bisericii din comună de flori, coroane şi lumânări.
 
Preotul Aurel Dolea a fost iniţial internat la spitalul din Băileşti, dar când starea a început să i se agraveze a fost transferat  la Institutul "Marius Nasta", din Bucureşti .A murit luni, pe 18 octombrie. După doar două zile, s-a stins din viaţă si preoteasa, la Spitalul din Caracal. Ambii erau nevaccinaţi.
 
"I-am tot sunat, îi sunam pe rând să vedem cum se simt. Ultimele cuvinte ale preotului au fost că regretă că nu s-a vaccinat. Ştia că va muri. <<Voi pleca! Dacă mă vaccinam, poate aveam o şansă! Vaccinaţi-vă!>>, asta ne spunea. Este groaznic ce s-a întâmplat, groaznic", au spus cu lacrimi în ochi mai mulţi enoriaşi.
 
Preotul Aurel Dolea slujea de 15 ani în comuna Orodel, localitate în care, de altfel, a şi crescut. Oamenii nu ştiu să fi avut probleme de sănătate. "Era sănătos. Nu avea nicio boală. Chiar am discutat pe tema asta. Preoteasa, însă, avea un început de diabet. Dar nu era avansat. Nu pot să înţeleg cum i-a răpus virusul ăsta. Erau o familie atât de frumoasă", a declarat unul dintre vecini.
 
Sursa FOTO Facebook / Aurel Dolea
 
Soţii Dolea au lăsat în urmă doi băieţi în vârstă de de 7, respectiv 21 de ani. Fiul cel mare a scris pe pagina sa de socializare un mesaj răvăşitor: "Dumnezeu să vă ierte, scumpii mei părinţi dragi şi iubiţi, m-aţi lăsat amîndoi şi aţi plecat grăbiţi în grădină Domnulu,i în ceruri. Regrete eterne, aţi lăsat în inima mea şi a fratelui meu un gol nemăsurabil, nu vă vom uita niciodată şi cu cinste şi slavă vom pomeni numele vostru", a scris Marius Dolea.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 
Noi restricţii care intră în vigoare luni: Carantină de noapte, certificat verde, magazine şi restaurante închise la ora 21:00
 
Masacrul de la Odessa, o pedeapsă nemiloasă pusă în scenă de Armata Română
 
 
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

27 Comentarii

Radu Mircea
23.10.2021, 12:21:27

# Desi se cunoaste parerea mea despre popici , regret ca numai moartea ii lamureste ca protectia Sfintului Duh , a lui Dumnezeu , rugaciunile , moastele , icoanele plingacioase , sunt desertaciuni in fata modestului virus pe care nici nu-l vezi .

+24 (26 voturi)
zero
23.10.2021, 12:32:51

Sa ai multiple comorbiditati si sa nu te vaccinezi! Stupid cler mai avem.

+11 (11 voturi)
borris borris
23.10.2021, 12:56:42

Popa Prostu' nu se refera doar la jocul de carti din copilarie...

+4 (18 voturi)
fact check
23.10.2021, 14:05:54

"Nu pot să înţeleg cum i-a răpus virusul ăsta. Erau o familie atât de frumoasă" pai....virusul ucide numai familii frumoase, e stiut! vecinul continua sa fie idiot...mentalitate si logica stramba.

+18 (18 voturi)
Utilizator Adevărul
23.10.2021, 14:21:19

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (27)

Modifică Setările