Craiova

articolul anterior articolul urmator

Universitarii din Bănie se pregătesc să vină la urne. Vezi aici calendarul pentru alegerea rectorului, a Senatului şi a decanilor!

0
1 Aug 2011 09:17:23
Autor: adevarul
La alegerile pentru rector şi Senat sunt aşteptate cele peste 1.000 de cadre didactice ale Universităţii. Foto: arhivă
La alegerile pentru rector şi Senat sunt aşteptate cele peste 1.000 de cadre didactice ale Universităţii. Foto: arhivă

Conducerea Universităţii din Bănie a demarat procedurile de alegeri pentru ocuparea celor mai înalte funcţii din instituţia de învăţământ superior, aşa cum prevede noua Lege a Educaţiei.

Pregătirile pentru alegerile generale din Universitate vor debuta în 6 septembrie, atunci când sunt aşteptaţi să îşi depună candidaturile persoanele interesate că ocupe funcţia de director de departament. Între 15 şi 23 septembrie sunt programate să aibă loc alegerile pentru funcţiile de şefi de departamente şi consiliile departamentelor, alegeri la care vor participa toţi profesorii membri ai unui departament. În ianuarie va avea loc scrutinul pentru alegerea membrilor din Consiliile facultăţilor şi a reprezentanţilor studenţilor în birourile acestor consilii, urmând ca între 23 şi 27 ianuarie să aibă loc alegerea membrilor Senatului. Preşedintele Senatului va fi ales între 6 şi 8 februarie, urmând ca o zi mai târziu să înceapă depunerea candidaturilor pentru funcţia de rector.
Cele peste 1.000 de cadre didactice din Universitatea din Craiova au participat în luna iunie la un referendum prin care au decis ca rectorul să fie ales prin vot secret, universal şi direct, ceea ce înseamnă că toată suflarea universitară, inclusiv reprezentanţii studenţilor în Consiliile facultăţilor, vor fi aşteptaţi la urne. Alegerea rectorului este programată între 20 şi 27 februarie anul viitor.
Ulterior, rectorul ales va selecta decanii, aceştia din urmă participând la un concurs public pentru ocuparea funcţiei. Prodecanii vor fi numiţi de rector.
Vezi aici întregul calendar de alegeri!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările