Craiova

articolul anterior articolul urmator

Unul dintre cei mai temuţi lideri ai lumii interlope de la Craiova, arestat pentru infracţiuni informatice. Portretul lui Vadik Gigi Zavera zis „Gigioc“

1
30 Jun 2018 08:08:25
Autor: Andreea Mitrache
Vadik Gigi Zavera a fost arestat pentru infracţiuni informatice
Vadik Gigi Zavera a fost arestat pentru infracţiuni informatice

Interlopul Vadik Gigi Zavera a fost arestat împreună cu alte trei persoane pentru infracţiuni informatice. Inculpaţii sunt acuzaţi de procurorii DIICOT că inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni informatice.

Grupul infracţional a fost coordonat de către inculpatul  Vadik Gigi Zavera, la care au aderat şi alţi inculpaţi, printre care şi inculpaţii  Cosmin-Gheorghe Avramoiu, Gabriel Sorea şi Cornel Pană. „În cursul lunii octombrie 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul  Pană Cornel a expediat în Mexic trei colete conţinând aparatură de skimming, destinatar real fiind inculpatul Sorea Gabriel în scopul de a fi utilizate la falsificarea de instrumente de plată electronică pentru accesul fără drept la un sistem informatic şi efectuarea frauduloasă de retrageri de numerar (pe teritoriul Mexicului unde inculpatul Sorea Gabriel locuieşte de mai mulţi ani) din contul mai multor persoane. La data de 08.11.2013, inculpatul  Pană Cornel l-a determinat pe inculpatul Sorea Gabriel să falsifice un instrument de plată electronic, respectiv un card bancar, împrejurare în care i-a pus la dispoziţie datele de identificare ale cardului şi codul PIN corespunzător acestuia în vederea confecţionării unei clone în scopul de a accesa, fără drept, un sistem informatic din Mexic şi a efectua retrageri de numerar frauduloase (punerea în circulaţie a cardului clonat)“, se arată în comunicatul emis de DIICOT.
 
Arestaţi pentru 30 de zile 
 
10 percheziţii domiciliare au avut loc pe data de 28 iunie pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Prahova şi au fost găsite şi ridicate  echipamente industriale folosite pentru producerea de echipamente de skimming, mulaje şi echipamente de skimming propriu-zise, alte instrumente ce pot fi folosite la falsificarea de instrumente de plată electronică. Interlopul Vadik Gigi Zavera zis Gigioc, Cosmin-Gheorghe Avramoiu, Gabriel Sorea, Cornel Pană, au fost duşi la audieri la DIICOT-Craiova, iar ulterior au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Inculpaţii au fost prezenţi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă şi au primit mandat de arestare pentru 30 de zile. „La data de 25.11.2013, inculpatul  Pană Cornel a indus în eroare reprezentanţii unei unităţi bancare, prezentând ca adevărată o faptă mincinoasă, respectiv pretinzând că, în mod fraudulos, persoane necunoscute au accesat, fără drept, un sistem informatic din Mexic şi au efectuat 10 retrageri frauduloase de numerar (totalizând suma de 12 929, 80 RON) din contul pe care îl avea deschis la respectiva bancă şi alte 8 încercări eşuate de retrageri frauduloase de numerar. La data de 26.11.2013, inculpatul  Pană Cornel a formulat o sesizare penală, prin care a pretins că, la data de 23.11.2013, din contul deschis pe numele său, au fost efectuate în Mexic un număr de 10 retrageri frauduloase de numerar, totalizând suma de 12 929, 80 RON  (echivalentul a 50 255, 20 MXN), prin accesarea, fără drept, a unui sistem informatic, deşi sumele de bani au fost retrase pe teritoriul Mexicului la indicaţiile acestuia (prin accesarea, fără drept, a unui sistem informatic), în baza înţelegerii pe care o avea cu inculpatul Sorea Gabriel,sume de bani de care a şi beneficiat. În perioada octombrie 2013 (începând cu data de 22.10.2013) – februarie 2014, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Sorea Gabriel împreună cu alţi doi inculpaţi  au pus în circulaţie instrumente de plată electronică, au accesat, fără drept, sisteme informatice şi a efectuat retrageri de numerar frauduloase (pe teritoriul Mexicului) din contul mai multor persoane“, se mai arată în comunicatul emis de DIICOT.
 
În ce scandaluri a mai fost implicat Vadik Gigi Zavera:
 
Interlopul Vadik Gigi Zavera a fost arestat pentru prima data în anul 2005 după un scandal produs în Craiova pe strada Alexandru Macedonski. Gigioc s-a încăierat atunci cu gruparea condusă de Enryko Constantinescu. 
Vadik Gigi Zavera şi Enryko Constantinesu au fost achitaţi în anul 2007 de Judecătoria Craiova. Inculpaţii au fost condamnaţi la apel în anul 2010 exact cât au stat în arest.
 
În anul 2008, Vadik Gigi Zavera a fost implicat într-un alt scandal. Un bărbat a declarat sus şi tare că a fost bătut de Gigioc. A fost reţinut, dar a stat în arest doar o zi, fiind eliberat printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj.
În octombrie 2010 a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu executare, însă Tribunalul Dolj a hotrât suspendarea executării pedepsei. Vadik Gigi Zavera a formulat pe data de 30 aprilie 2015 o cerere de reabilitare, iar Judecătoria Craiova a admis-o.
 
În anul 2016 a fost implicat într-un scandal în plin centrul oraşului Craiova. Vadik Gigi Zavera s-a bătut pentru supremaţie, iar în urma scandalului a fost arestat. 
 
„Frăţia“ este cea mai veche şi cea mai de temut dintre grupările interlope craiovene şi a luat naştere la începutul anilor '90, iniţial ca o gaşcă a „băieţaşilor" din cartierul Brazda lui Novac în faţa „pericolelor“ reprezentate de romii din temuta zonă Faţa Luncii. 
 
Liderii „Frăţiei“ au crescut lângă garda veche condusă de temutul Sile Popescu, singurul care avea curaj să intre în Faţa Luncii înainte de '89.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Herr Hoher
22.08.2018, 17:17:34

Vai, vai, vai, temutu' mafiot "gigioc:. Mexicu' e increment de spaima.

Modifică Setările