Craiova

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Cinci milioane de euro din bugetul oraşului au fost alocaţi pentru cofinanţarea noului stadion

0
12 Sep 2014 13:51:21
Autor: Andreea Mitrache
Noul complex sportiv va fi asemănător cu Mercedes Benz Arena din Stuttgart
Noul complex sportiv va fi asemănător cu Mercedes Benz Arena din Stuttgart

Noul stadion care va fi construit în Craiova în locul complexului „Ion Oblemenco“ va avea 30.000 de locuri, tribune acoperite, iar proiectul prevede şi panouri fotovoltaice.

Noul complex sportiv va fi asemănător cu Mercedes Benz Arena din Stuttgart. Investiţia se ridică la suma de 55 de milioane de euro. Aleşii locali au votat direcţionarea sumei de cinci milioane de euro din bugetul oraşului pentru cofinanţarea stadionului. Proiectul va fi realizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii “C.N.I.”- S.A. „Construirea unui stadion nou, la standarde internaţionale, care să asigure gradul de confort necesar spectatorilor prezenţi la meciuri, precum şi condiţii optime de joc şi antrenament al echipei de fotbal va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării zonei prin organizarea de meciuri internaţionale şi atragerea de turişti ce vor fi participanţi activi la acestea precum şi la dezvoltarea locurilor de muncă“, se arată în raportul înaintat de Direcţia de Patrimoniu din cadrul Primăriei Craiova.
 
VIDEO

 
Stadionul „Ion Oblemenco“ a fost construit pentru a înlocui vechiul stadion „Tineretului“ şi a fost inaugurat pe 29 octombrie 1967, cu ocazia unui meci dintre echipele de tineret ale României şi Poloniei. „Noi  vom contribui cu 10% din sumă ceea ce înseamnă 5 milioane de euro. Acest lucru nu va afecta bugetul de investiţii al municipiului pe următorii doi ani. Eu zic că 2,5 milioane de euro pe an, timp de doi ani,  nu este o sumă foarte mare pentru municipalitate, mai ales că ne alegem cu un stadion care va fi cel mai frumos din România. Legea prevede că ar trebui să avem o contribuţie care porneşte de la 10% până la 50%, iar noi am reuşit să obţinem cea mai mică valoare posibilă şi, din acest punct de vedere, cred că municipalitatea va avea un câştig mare. Astăzi se avizează acest proiect cu privire la stadion şi vi-l vom prezenta şi dumneavoastră. Partea cea mai mare din investiţie, 90%, este făcută de Compania Naţională de Investiţii. Suntem, din păcate, în situaţia în care trebuie să demolăm stadionul vechi, lucru pe care nu am putut să îl facem cu RAADPFL. A trebui să luăm o firmă externă şi sper ca până în luna noiembrie să terminăm cu demolarea, iar după ce vom trecem de comisia de avizare se va putea trece la licitaţie“, a SPUS Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările