Craiova

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Hora bucuriei în curtea spitalului din Craiova. Cum au sărbătorit cadrele medicale vindecarea primului pacient cu Covid-19, un caz deosebit de grav

10
9 Apr 2020 17:41:01
Autor: Alina Mitran, Ana Popescu
Asistentele au jucat hora în curtea Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş"
Asistentele au jucat hora în curtea Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş"

Cadre medicale ale Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ din Craiova au sărbătorit vindecarea primului bolnav de Covid-19 tratat la Craiova, un filmuleţ fiind postat chiar pe pagina oficială a instituţiei. Reacţiile nu au fost, însă, toate pozitive.

Mai multe cadre medicale au sărbătorit joi, 9 aprilie 2020, vindecarea primului pacient cu Covid-19 tratat la Craiova. Pacientul a fost internat pe 6 martie, starea sa de sănătătate fiind foarte gravă. A reuşit, însă, să o depăşească, iar medicii şi asistentele au vrut să arate cât de mult înseamnă acest lucru.

„Gestul a fost făcut pentru primul pacient cu coronavirus adus la noi la spital, pe care credeam că-l vom pierde. Pacientul are 64 ani, are şi alte afecţiuni, a stat foarte mult în Terapie Intensivă. De trei ori l-am resuscitat, dar din fericire ultimele două teste de COVID-19 au ieşit negative”, a declarat Adina Turcu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Craiova.

 

Bucuria cadrelor medicale nu a fost, însă, „gustată“ de toată lumea, în sutele de comentarii care s-au adunat în foarte scurt timp personalul fiind criticat pentru că nu ar respecta ordonanţele militare şi nici suferinţa celorlalţi pacienţi.

„Voi ati innebunit cu totii? Cum sa va vina sa dansati cand lumea sufera in cladirea de langa (ca sa nu zic ca pacientii poate mor, fara sa isi mai vada familia) ... Imi veti zice ca au echipament deci nu se pot contamina,... Pai acum tot acest echip tb pus la pubela pt ca s-au atins reciproc, dar bine, poate in RO ne permitem sa facem risipa. Pt info, in Fr nu ne permitem asta...“, este doar unul dintre acestea.

Echipa spitalului care tratează pacienţii de Covid-19 din toată regiunea Olteniei a revenit cu un nou mesaj, în urma valului de critici, explicând ce s-a dorit de fapt acel moment:

„Momentul de bucurie de astăzi, din curtea spitalului, este legat de 𝘂𝗻 𝘀𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀 𝗮𝗹 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗲𝗶 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗲 care a salvat un pacient după 32 de zile de internare, dintre care 𝟳 𝘇𝗶𝗹𝗲 în 𝗧𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶𝗲 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃ă.

Cel aplaudat se afla la etaj şi astăzi este 𝗽𝗮𝗰𝗶𝗲𝗻𝘁 𝘃𝗶𝗻𝗱𝗲𝗰𝗮𝘁 𝗦𝗔𝗥𝗦-𝗖𝗢𝗩-𝟮 după ce în repetate rânduri 𝗮𝗺 𝗰𝗿𝗲𝘇𝘂𝘁 𝗰ă 𝗽𝗶𝗲𝗿𝗱𝗲 𝗹𝘂𝗽𝘁𝗮 𝗰𝘂 𝘃𝗶𝗮ţ𝗮. 𝗜-𝗮𝗺 𝗺𝘂𝗹ţ𝘂𝗺𝗶𝘁 pentru faptul că a colaborat şi a ascultat sfaturile medicilor“, este mesajul conducerii spitalului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Utilizator Adevărul
9.04.2020, 17:49:15

Comentariu considerat abuziv.

a dante
9.04.2020, 17:55:44

penibil

-2 (8 voturi)
bec
9.04.2020, 18:00:51

constipatii obtuzi care acuza personalul medical habar nu are in ce stres traiesc acesti oameni. Putina descarcare a nervilor incordati nu strica. Sa nu mai zic de amaritul ala care totusi a supravietuit.

-2 (8 voturi)
= aceeaşi mizerie
9.04.2020, 18:38:16

becule... Deci tu nu vezi nimic penibil în "acţiunea" asta?... Nu te întrebi cum de mai au energie de dansuri, selfiuri şi FB-ceală, cînd ei se plîng peste tot că sînt storşi de energie, nedreptăţiţi, acuzaţi pe nedrept de diverse chestii?... Şi uite cum demonstrează "contrariul"... Lasă că zburdalnicul virus o rezolvă şi pe asta, fiindcă n-o să fie bani pentru toată lumea (a se citi: pentru toată bugetărimea). În viitor va "zbura" jumătate din personalul bugetar, chiar şi din Sănătate, şi surpriză... Va funcţiona "maşinăria" bugetară şi cu personanlul înjumătăţit (de fapt poate funcţiona şi cu mai puţin de jumătate din personal)...

+1 (7 voturi)
Aurelu Flogea
9.04.2020, 20:32:50

Primul deces cauzat de COVID 19 la noi: Pacient din Filiași, întors din Franța pe data de 6 martie (nu din zonă roșie). Pe 15 martie, medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe din Filiași au solicitat testarea pentru COVID-19, fiind refuzați de DSP Dolj: pacientul nu corespundea definiției de caz. A fost testat în urma insistențelor medicilor, pe 17 martie, și declarat pozitiv pe 18 martie. Decesul s-a produs duminică, 22 martie. 23 de cadre medicale din Filiași sunt în izolare.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările