Focşani

articolul anterior articolul urmator

37 de clădiri şi 144 de terenuri neîngrijite, identificate în Focşani de angajaţii Primăriei. Ce riscă proprietarii

0
17 Dec 2020 11:20:48
Autor: Borcea Stefan
Această casă se află la stradă şi reprezintă pericol pentru pietoni
Această casă se află la stradă şi reprezintă pericol pentru pietoni

Verificările în teren au fost efectuate de trei echipe de lucru formate din câte doi membri din cadrul Corpului de Control al Primarului, fiecare echipă având alocată câte o zonă din Municipiul Focşani.

Comisia pentru efectuarea controalelor şi verificărilor imobilelor şi terenurilor neîngrijite, constituită prin Dispoziţia Primarului Municipiului Focsani a identificat 37 de clădiri şi 144 de terenuri neîngrijite aflate pe raza administrativă a Municipiului Focşani.

Conform art. 489 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal şi a Hotărârii Consiliului Local Focşani nr. 393/2016 privind aprobarea criteriilor de încadrare a imobilelor situate în Municipiul Focşani în categoria clădirilor şi terenurilor neîngrijite, proprietarii clădirilor şi terenurilor neîngrijite riscă majorarea impozitului cu până la 500% dacă nu iau măsuri de remediere a celor constatate.

Astfel, 37 dintre clădirile verificate au prezentat deficienţe medii şi majore, obţinând un punctaj procentual de peste 30% , pentru care s-au emis 50 de somaţii către proprietarii acestora, în vederea remedierii deficienţelor.
În ceea ce priveşte cele 144 de terenuri identificate, acestea au prezentat deficienţe medii şi majore, încadrându-se într-un procent mai mare sau egal cu 50%, pentru care s-au emis 178 de somaţii către proprietarii acestora, în vederea remedierii deficienţelor constatate.

Până la această dată, 5 proprietari de terenuri au remediat situaţiile identificate, alţi 7 proprietari fiind în curs de a le remedia.

"Facem precizarea că pentru terenul agricol nelucrat timp de 2 ani consecutivi, consiliul local poate majora impozitul pe teren cu până la 500%, începând cu al treilea an, iar impozitul pe clădiri şi impozitul pe teren cu până la 500% pentru clădirile şi terenurile neîngrijite, situate în intravilan, la care proprietarul nu a remediat deficienţele constatate, până cel târziu la data de 31.03.2021.
Verificările în teren au fost efectuate de trei echipe de lucru formate din câte doi membri din cadrul Corpului de Control al Primarului, fiecare echipă având alocată câte o zonă din Municipiul Focşani. Echipele au realizat constatarea la faţa locului şi, pentru fiecare imobil în parte unde au fost  observate deficienţe, au întocmit Note de Constatare şi au realizat un documentar fotografic pentru exemplificarea fiecărei situaţii în parte, care a stat la baza întocmirii fişei tehnice, respectiv la baza calculării punctajului alocat fiecărui imobil în parte.
În baza Notelor de Constatare şi a capturilor foto realizate în teren, echipele de expertiză tehnică, care au avut în componenţă inspectori din cadrul Direcţiei Arhitectului Şef din Primăria Municipiului Focşani şi Disciplină în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Focşani, au întocmit Fişe Tehnice de Evaluare a stării fiecărui imobil în parte.
În ceea ce priveşte supraimpozitarea clădirilor neîngrijite de pe raza Municipiului Focşani, au fost stabilite trei categorii de supraimpozitare:
- 300% pentru clădirile care au obţinut un punctaj procentual între 30%-59,99%;
- 400% pentru clădirile care au obţinut un punctaj procentual între 60%-79,99%;
- 500% pentru clădirile care au obţinut un punctaj procentual între 80%-100%.
În ceea ce priveşte supraimpozitarea terenurilor neîngrijite de pe raza Municipiului Focşani, criteriile de evaluare au fost următoarele:
- întreţinut 0
- neîntreţinut 50
- fără deşeuri 0
- cu deşeuri 50.
Pentru un punctaj procentual de 50% , obţinut în urma evaluării tehnice, terenul în cauza va fi supraimpozitat cu 300 %.
Pentru un punctaj procentual de 100% , obţinut în urma evaluării tehnice, terenul în cauză va fi supraimpozitat cu 500 %", anunţă Primăria Focşani.

Vă mai recomandăm:

Birocraţia distruge o clădire în care statul a investit 5,5 milioane de lei. Cât mai trebuie pentru terminarea ei

Clădiri care au adăpostit figuri legendare, lăsate să se prăbuşească

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările