Focşani

articolul anterior articolul urmator

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a strămutat din nou dosarul de abuz în serviciu al lui Oprişan, la Cluj

0
7 Jul 2010 16:39:41
Autor: adevarul

Decizia a fost luată la cererea Departamentului Naţional Anticorupţie, deşi cererea procurorilor fusese iniţial respinsă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan este judecat încă din 2006 pentru un prejudiciu adus statului de aproape două milioane de euro.

Potrivit rechizitoriului, Oprişan ar fi achitat lucrări de reabilitare a 43 de drumuri comunale în campania electorală din 2004 ce nu au fost executate. Banii au fost încasaţi de firme ce aparţin mai multor apropiaţi ai preşedintelui CJ Vrancea. Oprişan este judecat şi pentru achiziţionarea fără hotărârea Consiliului Judeţean a complexului touristic "Căprioara".

Pe numele şefului CJ Vrancea figurează patru capete de acuzare: abuz în serviciu, fals, uz de fals şi utilizare de fonduri înalte scopuri decât cele pentru care au fost allocate. Dosarul de corupţie al lui Marian Oprişan, în care mai sunt judecaţi alţi cinci funcţionari publici din CJ, a mai fost strămutat la instanţa de la Cluj în 2007 când procurorii DNA au precizat că personalitatea preşedintelui CJ în judeţ ar putea influenţa deciziile magistraţilor.

Numele preşedintelui CJ a fost vehiculat şi în stenogramele discuţiei dintre senatorul Cătălin Voicu. Acesta îi spunea fratelui primarului Constanţei, Alexandru Mazăre că a intervenit pentru Oprişan la judecătorii de la Curtea Supremă de Justiţie pentru a-i favoriza dosarul şi că acesta a fost strămutat la Cluj în 2007 după ce el (Voicu) nu a mai intervenit pe lângă judecători.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările