Focşani

articolul anterior articolul urmator

Închiderea gropii de la Haret i-a lăsat pe "gunoierii" de la ILGO Mărăşeşti fără loc de muncă

0
3 Nov 2015 17:23:24
Autor: Borcea Stefan
Groapa de al Haret a fost închisă
Groapa de al Haret a fost închisă

20 din cei 35 de angajaţi ai ILGO Mărăşeşti au primit preaviz din partea conducerii unităţii, după ce Garda de Mediu a suspendat activitatea la depozitul de gunoi, singurul din judeţ.

Societatea ILGO Mărăşeşti disponibilizează 20 din cei 38 de angajaţi ai societăţii, după închiderea depozitului de la Haret.

Decizia a fost luată de consiliul de administraţie al societăţii şi aprobată de consiliul local Mărăşeşti, iar actele vor fi înaintate la Guvern, pentru o eventuală hotărâre de guvern privind acordarea de disponibilizări.

Garda de Mediu Vrancea a stabilit că depozitul funcţiona ilegal, fără autorizaţie, iar operatorii de salubritate din Vrancea au decis să facă contracte cu alte depozite din alte judeţe.

Sprijinită de prefectul de Vrancea, care a considerat excesivă decizia Gărzii de Mediu, ILGO Mărăşeşti a contestat în instanţă decizia Gărzii de Mediu şi vrea suspendarea raportului de constatare care a dus la închiderea gropii de gunoi.
Miercuri avem procesul prin care cerem suspendarea actului administrativ care a dus la închiderea depozitului de gunoi.

"Dacă vom câştiga, evident că planul de disponibilizări nu va mai fi aplicat şi ne vom desfăşura activitatea ca înainte. Momentan, operatorii de salubritate au încheiat alte contracte, pe unde au găsit mai convenabil. Eu ştiu că la Tecuci este neadecvat depozitul de gunoi", ne-a spus Radu Plohod, directorul ILGO Mărăşeşti.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările