Focşani

articolul anterior articolul urmator

A sosit pomana UE pentru 6.800 de focşăneni

0
10 Aug 2011 05:10:00
Autor: Stefan Borcea
Tirurile cu ajutoare au fost descărcate cu ajutorul beneficiarilor. Foto:Ştefan Borcea
Tirurile cu ajutoare au fost descărcate cu ajutorul beneficiarilor. Foto:Ştefan Borcea

Din această dimineaţă, începe un nou sezon de împărţire a ajutoarelor comunitare pentru persoanele nevoiaşe din Focşani

Dacă anul trecut numărul beneficiarilor a fost de peste 8.000, între timp numărul celor care vor primi ajutoare alimentare s-a mai subţiat, astfel că pe listele Cantinei de Ajutor Social figurează în prezent doar 6.800 de persoane.

„Este o scădere de aproximativ 1.500 de persoane. Au dispărut de pe liste 400 de persoane care figurau cu handicap, dar după revizuire s-a constatat că nu sunt aşa de bolnave, aproximativ 700 de şomeri, dar şi o parte a pensionarilor cărora le-a crescut pensia prin stabilirea grupei", ne-a declarat Angela Lungu, directorul Cantinei de Ajutor Social.

În continuare, beneficiari vor fi persoanele cu handicap gradele I şi II, pensionarii cu venituri de până la 400 de lei, şomerii şi persoanele care primesc venitul minim garantat. Toţi aceştia vor primi 13 kilograme de făină, 8 kg de orez, 9 kg de mălai, 2 kg de paste, 1 kg de biscuiţi şi 1,680 kg de lapte praf.

„Laptele praf vine ambalat în pungi de 1kg şi nu ştim cum o să procedăm să-l împărţim, pentru că noi nu stăm să-l cântărim. Dacă dăm 1 kg ne încărcăm cu el, dacă dăm două, ieşim pe minus", a mai precizat Angela Lungu.
Tirurile cu făină, mălai şi orez sunt primele care au sosit în depozitul Atelierului Liceului „Valeriu D. Cotea", aflat pe strada Ana Ipătescu, ele fiind descărcate chiar de către o parte din benediciari, care au dat o mână de ajutor.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările