Alegeri locale 2020. Cine sunt candidaţii pentru Primăria Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, 27 septembrie, au loc alegeri locale în toată România. Urnele de vot se deschid la ora 7.00 şi se închid la ora 21.00.

UPDATE, ora 12.15 Au votat 59.514 vrânceni, prezenţa la vot fiind de 19,11%.

UPDATE, ora 9.30: Au votat 21.000 de vrânceni, prezenţa la vot fiind de 6,74%.

Rămâi pe adevarul.ro pentru a urmări evoluţia prezenţei la urne în ziua votului. Evoluţia votului poate fi urmărită şi aici.

Campania electorală pentru alegerile locale s-a încheiat, iar duminică, 27 septembrie, pe parcursul întregii zile, populaţia României este aşteptată să-şi aleagă primarul şi consilierii locali pentru următorii patru ani.

La Focşani, în listele electorale figurează 76.581 de alegători cu drept de vot care îşi pot exprima voinţa în cele 59 de secţii deschise în oraş.

Nu mai puţin de opt partide se vor confrunta în alegeri, iar patru candidaţi se bat pentru funcţia de primar al muncipiului Focşani.

Este vorba despre actualul edil în funcţie, Cristi Valentin Misăilă - PSD, despre ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ştefan - PNL, despre Corina Atanasiu, expert fonduri europene - USR şi profesorul Florin Micu - PMP.

Partidele care intră în lupta electorală cu liste de consilieri localii sunt PSD, PNL, USR, PMP, Pro România, ALDE, Partidul Vrancea Noastră şi Partidul Împreună pentru Moldova. Tot pentru alegerile locale din 27 septembrie s-a calificat şi un candidat independent, în persoana preotului caterisit din BOR,  Giorgică Vatră, care va candida pentru funcţia de consilier local.

Secţiile de vot se deschid la ora 7.00 şi se închid la 21.00.

La alegerile locale, românii cu drept de vot nu vor putea vota oriunde s-ar afla în acea zi, ci doar numai în localitatea unde îşi au domiciliul sau reşedinţa.

Potrivit legislaţiei aflate la acest moment în vigoare, alegătorii cu viză de flotant pot vota în noua localitate de reşedinţă în două moduri: 1) pe lista permanentă - dacă au depus în prealabil până pe 4 septembrie 2020 o cerere la primăria respectivă pentru a fi înscrişi în Registrul electoral, 2) pe lista suplimentară - dacă au viză de flotant pentru acea localitate şi NU au depus o cerere de înscriere în Registrul electoral din acea localitate.

Măsuri de protecţie COVID-19

Anul acesta, alegerile vin cu reguli stricte de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Măsurile speciale au ca scop, în primul rând, evitarea aglomerării secţiilor de vot şi reducerea contactului mâinilor cu obiecte contaminate cu virusul SARS-CoV-2.

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toţi participanţii la procesul electoral: alegători, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidaţii, delegaţii acreditaţi, personalul de pază, personalul tehnic al birourilor electorale ale secţiilor de votare, informaticieni, personalul centrelor operative de intervenţie pentru remedierea disfuncţionalităţilor Sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal – SIMPV, membrii biroului electoral de circumscripţie ierarhic superior pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot.

Vă mai recomandăm:

Patru pretendenţi la funcţia de primar al municipiului Focşani. Candidaturile au rămas definitive

Oprişan cere al şaselea mandat de preşedinte al CJ Vrancea, iar Misăilă vrea să continue la Primăria Focşani. Ce surprize se află în listele PSD

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite