Focşani

articolul anterior articolul urmator

Alegeri prezidenţiale 2014. În oraşul cu afişaj electoral interzis, doar Victor Ponta este permis. Primarul Bacinschi: „sensurile giratorii nu sunt la Primărie“

0
20 Oct 2014 19:56:49
Autor: Borcea Stefan
Panouri cu candidatul PSD, puse în sensurile giratorii FOTO: Ştefan Borcea
Panouri cu candidatul PSD, puse în sensurile giratorii FOTO: Ştefan Borcea

Săptămâna trecută, aleşii focşăneni au hotărât să interzică afişajul electoral pentru alegerile prezidenţiale 2014 în Focşani, cu excepţia  celor şase locuri amenajate în oraş pentru acest lucru.

Începând de astăzi, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta, zâmbeşte de pe panouri uriaşe ridicate în toate sensurile giratorii de la ieşirea din Foşani, deşi săptămâna trecută primarul PSD Decebal Bacinschi a iniţiat o hotărâre de consiliu local prin care a interzis orice fel de afişaj electoral în Focşani.

„Este interzisă amplasarea prin lipire sau vopsire de afişe de orice fel pe staţiile de autobuz, pe mijloacele de transport în comun, pe stâlpii electrici din administrarea Primăriei, dar şi cei ai Electrica, pe pubele. De asemenea, se interzice amplasarea prin agăţare de panouri şi bannere electorale sau orice materiale de propagandă”, se arată în hotărârea de consiliu local adoptată de aleşii focşăneni, hotărâre care prevede şi amenzi de la 1.000 la 25.000 de lei pentru cei care încalcă legea.

Cu toate acestea, edilul PSD a găsit o şmecherie prin care să-şi ajute partidul fără să se situeze în afara legii, folosind astfel ca spaţii de afişaj sensurile giratorii.

„Sensurile giratorii de la marginea oraşului nu sunt în proprietatea primăriei, ci ale celor de la Drumuri Naţionale”, ne-a răspuns sec Decebal Bacinschi, cu toate că banii pentru construirea sensurilor giratorii au fost plătiţi din bugetul local al Focşaniului.

Fostul viceprimar şi consilier local PNL Tudorel Trofin spune că nu este fair play ce a făcut primăria Focşani.
„Hotărârea de consiliu local spune că pentru a fi montate panouri electorale pe proprietate privată trebuie să existe contract şi aviz de construire. Vreau să văd şi eu avizul”, ne-a spus Tudorel Trofin.

De menţionat că hotărârea de consiliu local privind interzicerea afişajului electoral în Focşani este încălcată din plin în oraş, oraşul fiind împânzit mai ales cu afişele candidatului PSD, dar pot fi întâlnite din loc în loc şi afişe ale candidatului ACL.

Mai puteţi citi:

FOTO Campania electorală prin afişaj, interzisă prin lege în Focşani. Oraşul este însă împânzit de afişele puterii

Aleşii locali focşăneni au hotărât aseară, la aproape două săptămâni de la debutul campaniei electorale, să interzică afişajul electoral în toate locurile, cu excepţia celor şase locuri amenajate în oraş pentru acest lucru.

Alegeri prezidenţiale 2014. Sloganul lui Victor Ponta „mândri că suntem români”, folosit în clipul Festivalului „Bachus”, plătit din bani publici

Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus 2014” va avea loc în perioada 23-26 octombrie iar unul dintre invitaţi la eveniment ar putea fi chiar premierul Victor Ponta, canndidat la alegerile prezidenţiale 2014.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările