Focşani

articolul anterior articolul urmator

Aleşii PSD din Adjud blochează construcţia unei creşe în oraş. Terenul este vânat de fostul deputat Victor Roman

1
22 Oct 2021 11:09:22
Autor: Borcea Stefan
Model de creşă construită prin CNI
Model de creşă construită prin CNI

În şedinţa extraordinară a Consiliului Local Adjud, consilierii PSD au blocat transmiterea amplasamentului către Compania Naţională de Investiţii.

Cei şapte consilieri locali din municipiul Adjud au blocat vineri, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local, predarea amplasamentului viitoarei creşe din oraş către Compania Naţională de Investiţii.

Asta după ce municipalitatea adjudeană a întocmit proiectul, a plătit studii şi a parcurs toţi paşii pentru demararea acestei investiţii necesare pentru oraş.

Vorbim despre o creşă cu 11 grupe, cu o capacitate de 110 copii sub vârsta de trei ani, care ar urma să se construiască pe un teren 2.409 mp, aflat în proprietatea municipiului, chiar în centru, în vecinătatea Colegiului "Gh. Balş".

Terenul are carte funciară şi este inventariat prin hotărâre de guvern, dar la el râvneşte fostul deputat PSD Victor Roman, prin firma Agroservice SA.

Cel mai probabil, de aici şi acţiunea consilierilor locali PSD de a bloca transferul său către CNI. Liberali, partid din care face parte şi primarul Florin Nechifor, iniţiator al proiectului, au 12 consilieri la Adjud, insuficient pentru adoptare în condiţiile în care  PSD are 7 aleşi iar proiectul are nevoie de 2/3 din voturi.

Primăria din Adjud are termen până pe data de 26 octombrie să depună proiectul la CNI, în caz contrar pierde finanţarea europeană, deloc de neglijat.

Fostul PSD Victor Roman ne-a contactat şi ne-a precizat că terenul respectiv se află în litigiu.

"Este un proces pe rol, dar şi la CEDO şi până nu există o hotărâre judecătorească definitivă nu se poate construi nimic acolo. O firmă la care sunt acţionar (Agroservice) a cumpărat în 1999, de la statul român patru hectare, dar la intabulare s-a constatat că lipseşte aproape un hectar. De aici litigiul", ne-a declarat fostul deputat PSD Victor Roman.

De menţionat că aa Judecătoria Adjud, firma Agroservice a pierdut procesul de fond, privind rectificarea cărţii funciare, iar dosarul de află acum în fază de apel. 

 

Vă mai recomandăm:

Deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, prosperă din bani publici în colegiul unde este parlamentar

Deputatul PSD de Vrancea Victor Roman şi-a încheiat înainte de termen mandatul de parlamentar
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Alyssa Case
22.10.2021, 13:09:08

Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Enjoy! MODERATORI: Inainte sa supendati acest cont, aruncati si voi o privire la respectivul grafic, si banati conturile evident platite pentru a dezinforma. Multumim. [daca exista nume de antivaccinisti sarguinciosi care nu se regasesc in graficul respectiv, Vocea Mantuitorului asteapta sugestii]

+7 (7 voturi)
Modifică Setările