Focşani

articolul anterior articolul urmator

Alesul local Ionuţ Filimon şi-a pierdut calitatea de consilier municipal. Acesta şi-a mutat domiciliul într-o comună de munte

0
4 Jul 2020 11:19:02
Autor: Borcea Stefan
Ionuţ Filimon
Ionuţ Filimon

Liberalul va candida la alegerile locale din luna septembrie pentru funcţia de primar al comunei Soveja. Locul său va fi luat de un alt coleg de partid.

Aleşii locali focşăneni vor discuta în şedinţa extraordinară de miercuri, 8 iulie, a Consiliului Local, despre încetarea de drept a mandatului consilierului PNL Ionuţ Filimon.

Liberalul va candida la alegerile locale din luna septembrie pentru funcţia de primar al comunei Soveja şi, prin urmare, şi-a schimbat adresa de domiciliu în cartea de identitate. Filimon ne-a spus că vineri a depus la secretarul municipiului demisia din funcţie.

Informat dinainte de serviciul din subordine, respectiv Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, primarul Cristi Misăilă a aflat că Filimon avea domiciliul în comuna Soveja, sat Rucăreni, din 18 februarie, şi, prin urmare, întocmise, deja proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului consilierului PNL.

"În data de 29 iunie, domnul Filimon Ionuţ a depus declaraţia de avere şi declaraţia de interese. La momentul primirii declaraţiilor  am constatat faptulş că domiciliul acestuia este în comuna Soveja, satul Rucăreni.
În Codul administrativ se menţionează că această calitate de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului şi schimbarea domiciliului într-o altă unitate administrativ teritorială", se arată în referatul juristului Primăriei Focşani.

Dacă liberalii vor mai considera util, vor încerca validarea unui noi supleant în locul rămas vacant, respectiv Ionuţ Copăcescu.

VĂ MAI RECOMANDĂM:

Tensiuni în PNL Focşani. Alesul local Ionuţ Filimon a fost exclus din partid iar Vioricăi Pleşa i s-a cerut demisia din funcţia de consilier judeţean

DNA anchetează tranzacţii făcute de Primăria Focşani. Edilul se plânge că funcţionarii mai mult răspund acuzaţiilor decât să muncească

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările