Focşani

articolul anterior articolul urmator

Armata se implică în vaccinarea oamenilor din satele izolate. Când începe campania „din casă în casă”

8
20 Apr 2021 13:55:52
Autor: Borcea Stefan
Containerele pentru centrul mobil au ajuns la Focşani  FOTO: Spitalul Militar Focşani
Containerele pentru centrul mobil au ajuns la Focşani  FOTO: Spitalul Militar Focşani

Transportul containerelor la locul de amplasare, dotarea acestora cu echipamente şi materiale necesare procesului de vaccinare, precum şi transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de Garnizoana Vrancea.

Mai  multe centre mobile de vaccinare împotriva COVID-19 vor fi amenajate în toată ţară de către Ministerul Apărării Naţionale.

Aceste centre vor fi destinate imunizării populaţiei care locuieşte în mediul rural sau în zone greu accesibile, dar vor contribui şi la creşterea capacităţii de vaccinare a populaţiei generale pe fluxurile deschise în centrele asigurate de minister.

Un astfel de centru mobil a ajuns şi în Vrancea şi urmează să fie administrat de Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu" Focşani, care le va da în folosinţă în cel mai scurt timp.

"Identificarea zonelor izolate se face prin relaţionarea autorităţilor locale cu  CNCAV.  Pentru moment avem solicitări din localităţile Răchitoasa şi Balcani din judeţul Bacău. Coordonatorul echipelor mobile de vaccinare se deplasează pentru coordonare cu reprezentantul autorităţii locale în vederea identificării şi amenajării unui spaţiu destinat executării vaccinării. În situaţia în care nu se nu se identifică un spaţiu corespunzător, se va stabili locul amplasării unui container care să fie racordat la utilităţi pentru efectuarea vaccinării. Echipele mobile de vaccinare sunt deservite de personal medical din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” Focşani", potrivit plt. maj. Adrian Galiţă, purtător de cuvânt al Spitalului Militar din Focşani.

De altfel, Spitalul Militar din Focşani a postat un mesaj pe Facebook despre venirea organizarea centrului mobil de vaccinare.

„Garnizoana Focşani va asigura unul din cele douăzeci de Centre Mobile de Vaccinare. Două containere ISO 20 asigurate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale au ajuns la sediul Brigăzii 8 „Alexandru Ioan Cuza” şi vor intra în dotarea Centrului Mobil de Vaccinare. Astfel, începând cu data de 20.04.2021, două echipe mobile de vaccinare, încadrate cu personal din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu" din Focşani şi Brigăzii 8 „Alexandru Ioan Cuza” vor fi gata să execute vaccinarea anticovid în localităţi izolate sau greu accesibile din judeţele Vrancea, Bacău şi Vaslui”, potrivit Brigada 8 LAROM.

Transportul containerelor la locul de amplasare, dotarea acestora cu echipamente şi materiale necesare procesului de vaccinare, precum şi transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă de vaccinare vor fi asigurate de instituţia militară.

Şi Direcţia de Sănătate Publică Vrancea are echipe mobile care se deplasează în teritoriu pentru vaccinarea populaţiei. Astfel,  de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost imunizate cu ajutorul echipei mobile aproape 700 de persoane din judeţul Vrancea.

Categoriile de persoane care au fost imunizate cu ajutorul echipei mobile au fost persoane din centrele rezidenţiale, centrele de îngrijire pentru vârstnici, cu precădere peste 65 de ani, persoane adulte şi copii cu diverse afecţiuni cronice şi cu dizabilităţi psihice sau locomotorii, beneficiari ai adăposturilor de noapte, din alte unităţi şi structuri de asistenţă socială din Vrancea, categorii de personal esenţial sau alte categorii de persoane pentru care accesul la un centru de vaccinare fix sau mobil este limitat.

Vă mai recomandăm:

Când DSP şi Primăria Focşani se ceartă, suferă populaţia. Vrâncenii programaţi la vaccinare la Casa Armatei, relocaţi la Suraia

Un nou centru de imunizare împotriva COVID-19, în Focşani, la Colegiul Naţional Pedagogic “Spiru Haret”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Stefan din Nord
20.04.2021, 14:05:13

Nu vreau sa fiu vaccinat de militari Am patit-o in armata Ne-au pus in sir indian si trebuia sa trecem printr-o usa deschisa printre doi sanitari cu injectiile pregatite. Ne-au dat ambii cate o injectie unul in mana dreapta celalalt in umarul stang ,nici pana azi nu stiu ce fel de injectii au fost . Atunci vaccinarea si injectarea nu erau optionale Daca-i ordin ,cu placere .

-1 (1 vot)
bovis
20.04.2021, 14:12:15

Bine ca nu te-au pus la dus sa te apleci si sa te vaccineze acolo.

+1 (3 voturi)
Davide Isa
20.04.2021, 14:17:47

In numai sase saptamani, numarul femeilor care pierd sarcina dupa vaccinare anticovid a explodat, pur si simplu: https://dailyexpose.co.uk/2021/03/21/miscarriages-after-having-covid-vaccine-increases-by-366-percent/

-2 (2 voturi)
ovidiu preda
20.04.2021, 14:13:33

Vor sa-i lichideze si pe cei de la sate...

+2 (4 voturi)
ovidiu preda
20.04.2021, 14:15:58

Pina acum au implicat sanitarii, militienii si jandarii, acum implica si armata in razboiul cu propria populatie....cea mai dura stire, grabesc pasul

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările