Focşani

articolul anterior articolul urmator

Autorităţile din Vrancea, despre noul spital care se vrea construit. „Este foarte frumos pe hârtie”

0
22 Jan 2021 10:55:56
Autor: Borcea Stefan
Macheta noului spital care ar urma să fie construit în Vrancea
Macheta noului spital care ar urma să fie construit în Vrancea

Şeful Consiliului Judeţean Vrancea trage speranţe ca noua construcţie să fie prinsă în Planul de Rezilienţă şi Redresare, astfel încât în cinci ani Vrancea să aibă un spital nou.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, susţine că proiectul construirii noului spital judeţean de urgenţă îşi urmează cursul, iar până la finalul lunii ianuarie se poate încheia şi studiul de fezabilitate, care a costat 3,7 milioane de lei.

Acesta  consideră că o bună oportunitate pentru finanţarea construcţiei noului spital este Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în cadrul căruia România va avea la dispoziţie peste 30 de miliarde de euro pentru finanţarea unor investiţii importante.

„Programul de rezilienţă şi redresare urmează să aibă în aprilie acceptul Uniunii Europene, iar Guvernul României intenţionează undeva în iunie-iulie să avem primele depuneri, primele contractări. Suntem obligaţi să avem până în 2023 contractări şi până în 2026 să fie obiective realizate. La momentul acesta, studiul de fezabilitate este aproape gata. Intenţionăm ca la 1 februarie să fie gata, astfel încât să trecem la următorii paşi, avizele. Este un proiect de anvergură, pavilionar, pe 4, respectiv 6 niveluri, cu heliport. Este foarte frumos pe hârtie şi sperăm să fie foarte util în realitate”, a precizat Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Pentru construirea noului spital, s-au atras în patrimoniul judeţului 18 hectare de teren.

Potrivit proiectului, noul  spital judeţean de Urgenţă va avea o capacitate de spitalizare de 760 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi, bloc universitar, sector de specializare modern cu secţii din aproape toate domeniile şi spaţii special concepute pentru toate activităţile medicale şi conexe, inclusiv heliport. Costurile sunt estimate la aproximativ 350 de milioane de euro.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Construcţia unui spital la Focşani naşte dispute dure între putere şi opoziţie

Dacă nu a fost să fie un aeroport, merge şi un heliport. Consiliului Judeţean vrea încă 17 hectare de teren pentru noul spital

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările