Focşani

articolul anterior articolul urmator

Bacalaureat 2021 proba scrisă la Limba şi literatura română. Un candidat din Vrancea, eliminat din examen pentru tentativă de fraudă

0
28 Jun 2021 06:48:39
Autor: Borcea Stefan
Bacalaureat 2021
Bacalaureat 2021

Bacalaureat 2021 începe luni, 28 iunie, cu prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, marţi va avea loc proba la materia obligatorie, iar miercuri cea la proba la alegere.

UPDFATE, ora 13.00 La prima probă scrisă a examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba şi literatura română) au fost prezenţi 1915 de candidaţi - seria curentă şi seriile anterioare (97,06% din totalul candidaţilor înscrişi). La această probă s-au înscris 1973 de candidaţi. Proba s-a desfăşurat în 16 centre de examen. Nu au participat 58 de candidaţi.

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele şi baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.


Examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, începe luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.

Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. În judeţul Vrancea,  examenul este organizat în 16 centre de examen.

Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 2150 de candidaţi.

Participanţii pot intra în sala de examen între 8:00 şi 8:30. Bagajele vor fi depozitate într-o sală specială, monitorizată audio-video. Toate sălile în care se desfăşoară activităţi specifice Evaluării Naţionale vor fi supravegheate audio-video şi vor avea pe uşă anunţul privind monitorizarea.

Examenul durează 3 ore, iar elevii pot părăsi sala abia după o oră jumate de la primirea subiectelor. Din momentul în care subiectele sunt distribuite, niciun elev nu mai poate intra în sala de examen.

Elevii nu au voie să vorbească între ei în timpul examenelor, nici să copieze, să transmită materiale altor candidaţi şi nici să facă schimb de foi sau ciorne cu ceilalţi colegi.

Cu ce trebuie să se prezinte candidaţii la Bacalaureat 2021

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.
Bacaluareat 2021. Rezultate şi contestaţii

Primele rezultate vor fi afişateluni, 5 iulie, până la ora 12:00. Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12:00 şi 18:00.

„Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora", precizează Ministerul Educaţiei.

Rezultatele finale vor fi afişate pe 9 iulie.

Calendar Examene Bacalaureat 2021

• 28 iunie - Proba la Limba şi literatura română
• 29 iunie - Proba obligatorie a profilului
• 30 iunie - Proba la alegere a profilului şi specializării
• 1 iulie - Proba la limba maternă
• 5 iulie - Afişarea primelor rezultate (ora 12) şi depunerea contestaţiilor (12-18)
• 6-9 iulie - Rezolvarea contestaţiilor
• 9 iulie - Afişarea rezultalor finale ale Bacaluareatului 2021

Bacalaureat 2021. Ce spune Cîmpeanu despre subiectele la Bac şi câţi absolvenţi din promoţia curentă s-au înscris pentru prima sesiune a Bacalaureatului din 2021

Bacalaureat 2021: Ce subiecte s-au dat la Limba şi literatura română în ultimii trei ani

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările