Bani aruncaţi pe apa sâmbetei pentru construcţia unui parc industrial, în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locaţia noului parc industrial are deschidere la E85
Locaţia noului parc industrial are deschidere la E85

Locaţia privind o nouă investiţie pentru construcţia unui parc industrial în Focşani a fost mutată, iar procedura se reia, banii cheltuiţi iniţial fiind practic irosiţi

Consiliul Judeţean Vrancea a aprobat zilele trecute nota conceptuală şi tema de proiectare pentru construirea unui parc industrial în judeţul Vrancea, care ar urma să funcţioneze pe raza comunei Garoafa, pe un teren de 47,4 hectare. Terenul are pe o parte deschidere la drumul european E85 Bucureşti-Suceava, dar şi la la calea ferată ce tranzitează zona.

Prin realizarea acestui obiectiv de investiţii se are în vedere revitalizarea economiei locale prin atragerea investitorilor autohtoni sau străini, precum şi creşterea numărului locurilor de muncă pentru populaţia din zonă.

Se doreşte, de asemenea, creşterea veniturilor la bugetul local şi la bugetul de stat iar judeţul să devină atractiv în regiune ca locaţie pentru investiţii în activităţi economice si sociale. Potrivit proiectului, în interiorul parcului se propun mai multe zone funcţionale, pentru logistică, industrie medie, industrie uşoară, zonă pentru ateliere industriale, pentru industrii şi serviciu, o zonă administrativă dar şi spaţii de locuit.

Investiţia nu are deocamdată un buget, dorindu-se a fi finanţată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ceea ce înseamnă că ar putea avea soarta unui alt proiect similar pentru care s-au cheltuit bani degeaba.

Proiectul de la Răstoaca, abandonat

În anul 2014, conducerea de atunci a Consiliului Judeţean Vrancea a preluat în domeniul public 50,9 hectare de teren care se află la limita dintre localităţile Focşani şi Răstoaca, tot pentru construcţia unui parc industrial.

Tot atunci, Consiliul Judeţean Vrancea a depus la Agenţia de Protecţie a Mediului Planul Urbanistic Zonal,  în vederea obţinerii acordului de mediu pentru parcul industrial. S-au plătit şi peste 100.000 de lei unei firme de proiectare de casă, s-au mai plătit 100.000 de lei pentru alte studii, dar lucrurile s-au derulat în ritm de melc, iar după şapte ani proiectul este complet abandonat. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Oprişan face studiul de fezabilitate al Parcului Industrial cu firma fostului consilier PSD, Florin Mândru

Consiliul Judeţean Vrancea cere aviz de la mediu pentru Parcul Industrial Focşani

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite