Focşani

articolul anterior articolul urmator

Bază mobilă la marginea oraşului Focşani, pentru triajul epidemiologic al vrâncenilor care se întorc în valuri din străinătate

0
5 Apr 2020 09:54:02
Autor: Borcea Stefan
Corturile au fost ridicate la marginea oraşului
Corturile au fost ridicate la marginea oraşului

Prefectul a reînnoit apelul către toţi primarii din judeţ pentru a se implica şi găsi spaţii de cazare pentru cetăţenii întorşi acasă.

Judeţul Vrancea se confruntă în continuare cu un aflux de cetăţeni care sosesc din „zonele roşii” ale epidemiei din Europa, persoane care, potrivit reglementărilor în vigoare, trebuie să stea în carantină 14 zile.
Este o măsură preventivă de maximă importanţă, care protejează atât pe cei veniţi, cât şi familiile lor sau pe toţi cei cu care ar putea intra în contact.

În acest moment, foarte mulţi vrânceni plecaţi din ţară sunt pe drum, spre România. Autorităţile locale spun că sosirea în judeţ se va face sub escortă, iar pentru o bună coordonare, aceştia vor fi consultaţi de epidemiologi şi vor fi înregistraţi, într-o bază mobilă ridicată special pentru această situaţie.

Practic, ISU Vrancea a instalat mai multe corturi la marginea oraşului, ca zonă de triere şi anchetă epidemiologică.

Prefectura Vrancea face apel la toate instituţiile locale şi judeţene să identifice şi să pună la dispoziţie spaţii de cazare pentru cei sosiţi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii