Focşani

articolul anterior articolul urmator

Blocajul salariilor din Primăria Focşani şi instituţiile subordonate, rezolvat la Consiliul Judeţean. Ce au votat aleşii după o şedinţă de îndată de 7 minute

0
18 Jun 2021 13:34:42
Autor: Borcea Stefan
Şedinţa aleşilor locali a avut loc la Consiliul Judeţean Vrancea
Şedinţa aleşilor locali a avut loc la Consiliul Judeţean Vrancea

În acest fel, se stinge o criză artificial creată de edilul Cristi Misăilă, care timp de o lună a insistat că bugetul votat pe data de 10 mai este invalid.

După aproape două săptămâni în care nu şi-au primit salariile, funcţionarii din Primăria Focşani şi instituţiile subordonate au primit vineri vestea că situaţia s-a rezolvat.

Şi nu aşa cum voia primarul Cristi Misăilă, prin abrogarea bugetului votat pe 10 mai, ci printr-un proiect de hotărâre privind repartizarea unor sume de a fondul de rezervă  bugetară la dispoziţia Consiliului Local Focşani.

Prin urmare, în urma unei convocări de îndată a Consiliului Local, a avut loc o şedinţă pentru repartizarea sumei necesare pentru deblocarea situaţiei actuale.

Vorbim de 963.000 de lei, din cele 20 de milioane de lei aflate acum în fondul de rezervă.

În mod surprinzător, dar deloc întâmplător, şedinţa a avut loc la Consiliul Judeţean Vrancea, acolo unde în prealabil s-a desfăşurat o întâlnire între preşedintele instituţiei, Cătălin Toma, primarul Cristi Misăilă, liderul PSD Nicuşor Halici, viceprimarii Ana Maria Dimitriu şi Alexandra Tătaru, dar şi alţi factori de răspundere din Primărie şi Consiliul Judeţean, aceştia punându-se de acord că situaţia nu mai poate continua aşa.

Proiectul privind alocarea sumei de 963.000 de lei din fondul de rezervă a fost votat în unanimitate, fără discuţii sau comentarii.

Suma a fost împărţită astfel între instituţii: Primăria Focşani: 759.000 de lei, Ansamblu Ţara Vrancei-77.000 de lei, Ateneul Popular-170.000 de lei, Poliţia Locală-28.000 de lei, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă-12.000 de lei, Direcţia de Dezvoltare Serviciu Publice-164.000 de lei. 

De menţionat că toate aceste instituţii aveau bani de salarii în buget, dovadă că statele de plată erau semnate încă din data de 3 iunie, sumele repartizate vineri fiind date pentru a acoperi liniile negative din bugetele instituţiilor amintite, lucru care a făcut ca o parte din bugete să nu poată fi operate în aplicaţia Ministerului de Finanţe.

În felul acesta, se încheie o criză de mai bine de două săptămâni, cu funcţionari în stradă şi proteste masive la Primărie, o criză artificial creată  chiar de primarul Cristi Misăilă, care a avut a îndemână tot timpul această soluţie, dar a preferat să se plângă că bugetul este invalid şi trebuie abrogat.

Vă mai recomandăm:

A doua zi de proteste pentru salarii în faţa Primăriei Focşani. Ce angajament şi-a luat conducerea administraţiei locale faţă de bugetari FOTO VIDEO

Mineriadă la Consiliul Local Focşani. Funcţionarii au intrat peste consilieri cerându-le să le plătească salariile VIDEO

Angajaţii Primăriei Focşani au refuzat luni să intre în birouri, din cauză că nu şi-au primit salariile FOTO VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările