Focşani

articolul anterior articolul urmator

Boicot total la adresa Primăriei. Câţi focşăneni au depus declaraţii pentru taxa de salubritate

0
16 Jul 2019 10:13:57
Autor: Borcea Stefan
Primarul a vrut să-i descopere pe focşănenii care nu plătesc gunoi.
Primarul a vrut să-i descopere pe focşănenii care nu plătesc gunoi.

Termenul de depunere a declaraţiilor a expirat la data de 31 martie, dar foarte puţini oameni s-au conformat obligaţiei stabilite de municipalitate.

Cum am anticipat încă de la demararea campaniei, în luna februarie, foarte puţini focşăneni au completat şi depus la registratura Primăriei Focşani declaraţiile pentru taxa de salubritate.

Obligaţia completării formularelor era până pe data de 31 martie, dar municipalitatea a prelungit acest termen sperând ca numărul persoanelor care se vor conforma solicitării să crească.

Nu s-a întâmplat aşa, pentru că mare parte din oameni au înţeles că municipalitatea îi pune pe drumuri degeaba, atâta timp cât ei au contracte cu CUP Salubritate. 

Astfel, până la data de 10 iulie au fost depuse 5.949 de declaraţii de către persoanele fizice, din care 333 nu au depus dovada deţinerii unu contract şi 1.696 de declaraţii din partea peroanelor juridice (248 nu au depus dovada deţinerii unui contract). Asta în condiţiile în care primarul Misăilă a precizat că firma CUP Salubritate, operatorul licenţiat să se ocupe de salubritate, are aproximativ 50.000 de clienţi care plătesc serviciul de colectare a gunoiului menajer, apreciind că sunt în jur de 25.000 de oameni care nu plătesc.

Primăria Focşani spune în continuare că după centralizarea declaraţiilor, aşa puţine cum sunt, va emite decizii de impunere, lucru care este greu de crezut că se va întâmpla, pentru că ar însemna ca oamenii să fie puşi încă odată la plată.

Cei care nu au depus declaraţii ar urma să plătească 14.71 lei/persoană/lună, în cazul persoanelor fizice şi 3.85 lei/mp/lună pentru persoanele juridice.

De menţionat că Primăria Focşani a plătit o firmă cu suma de 129.000 de lei să împartă scrisorile către populaţie conţinând formulare de declaraţii pentru taxa de salubritate, bani aruncaţi în vânt.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii