BOOVIE, Festivalul internaţional de book-trailere. Elevii se întrec la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boovie se pregăteşte de o nouă ediţie  FOTO: Boovie
Boovie se pregăteşte de o nouă ediţie  FOTO: Boovie

Anul acesta, organizatorii îşi propun să facă din Boovie un eveniment care să îşi consolideze poziţia la nivel internaţional.

În formula consacrată deja, Asociaţia Grow Up Project, împreună cu Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret“, ambele din Focşani, au dat startul celei de-a şaptea ediţii a Boovie - Festival-concurs internaţional de book-trailere, destinat elevilor de gimnaziu şi de liceu din întreaga ţară, dar şi de peste hotare.

Cele şase ediţii desfăşurate cu succes în tot atâţia ani au dovedit că literatura și filmul fac într-adevăr echipă bună, Boovie devenind cel mai mare festival-concurs din România, destinat elevilor.

Boovie 7.0 se va desfăşura în perioada 15-17 Iulie, la Focşani şi le oferă tinerilor şansa de a-şi asuma roluri de cititori implicaţi şi conştienţi, actori, scenarişti, regizori sau cameramani, cu scopul de a crea legături şi de a provoca participanţii să își forțeze limitele imaginației într-o manieră modernă.

Festivalul figurează în Lista competiţiilor pe discipline şcolare, sportive şi proiecte educative internaţionale şi naţionale în anul şcolar 2021-2022, fiind cuprinsă într-un  Ordin al ministrului Educaţiei din 27 ianuarie 2022.

Perioada de înscriere este între 28 ianuarie – 8 Martie 2022, iar în data de 10 martie echipele îşi vor putea selecta cartea dorită pentru book-trailer. Produsul final urmează a fi trimis până pe data de 1 Iunie.

Regulamentul, precum şi detalii referitoare la modalitatea de înscriere în concurs, lista de cărţi, secţiuni, tutoriale etc, se vor regăsi pe site-ul Boovie® – www.boovie.ro şi pe toate conturile de social-media – Facebook, Instagram, YouTube şi TikTok.

Ce este Boovie?

Festivalul-concurs a luat naştere în 2015, când la, pe atunci, Liceul Pedagogic „Spiru Haret“, profesoara Carmen Ion a decis să îi provoace pe elevi să citească. Nu sub ameninţarea unor note, nu cu promisiunea unor medii mai bune, ci cu ideea realizării unui trailer! „Dar ce e ăla?“ „Să-i spunem un film, realizat după citirea unei cărţi. Şi uite aşa a apărut un pui de ceea ce avea să devină Boovie!“, spune profesoara. 

De-a lungul celor şase ediţii, festivalul a evoluat prin entuziasmul pe care l-au arătat profesorii şi elevii, dând naştere, dincolo de inevitabila competiţie, unei comunităţi mai mari de la an la an şi unui spirit unic, pentru că celor care au participat o dată la întâlnirea de la Focşani le este imposibil să nu revină, fapt dovedit de cei peste 5000 de elevi înscrişi în ultimii trei ani. Această comunitate devotată educaţiei s-a creat şi prin suportul unor personalităţi marcante din diverse domenii culturale, dar şi prin implicarea logistică şi financiară a instituţiilor publice - Consiliul Judeţean Vrancea, Primăria şi Consiliul Local ale municipiului Focşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea. 

Anul acesta, organizatorii îşi propun să facă din Boovie nu doar un eveniment care să cuprindă toate colţurile ţării, ci şi să îşi consolideze poziţia la nivel internaţional. 

Vă mai recomandăm:

Ce este Boovie, fenomenul naţional care a apropiat elevii de lectură. Festivalul a devenit internaţional

FOTO Profesoara care transformă elevii în actori şi cărţile în filme. "Am început de la un sentiment de exasperare"

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite