Campanie „Adevărul de Seară”. Învaţă să mănânci sănătos Doradă în stil mediteraneean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucătarul Mihai Tudorache a preparat pentru cititorii cotidianului Adevărul de Seară un fel de mâncare delicios şi uşor digerabil. Peştele este un aliment indicat pentru o dietă echilibrată cu efecte benefice asupra organismului.

Pentru că a venit primăvara şi organismul are nevoie nu numai de un aport crescut de vitamine şi minerale ci şi de detoxifiere, un specialist în artă culinară vă propune pentru ediţia de astăzi o reţetă de mâncare savuroasă, din peşte şi legume, numită „Doradă în stil mediteranean".

CITIŢI ŞI:

image

Pentru prezentarea reţetei am apelat la maestrul bucătar Mihai Tudorache, de la Restaurantul „Casa Veche", de la care am aflat că acest fel de mâncare este printe cele mai solicitate de către clienţii restaurantului. Explicaţia este evidentă: are un gust delicios care crează dependenţă.

Campanie „Adevărul de Seară". Învaţă să mănânci sănătos Salata delicioasă de legume proaspete cu ton - Bogată în vitamine şi fără chimicale

Ingredientele necesare pentru patru porţii sunt următoarele: ceapă - 150 de grame, ardei gras - 200 de grame, roşii cherry -200 de grame, sos de roşii, capere şi patru peşti Dorada.

image

Campanie „Adevărul de Seară" . Învaţă să mănânci sănătos Salata de pui cu legume este uşoară şi naturală

Campanie „Adevărul de Seară" . Învaţă să mănânci sănătos Cartofii ţărăneşti o variantă tradiţională pentru o masă echilibrată VIDEO

„Greek Tortillas" - salată cu legume uşor digerabilă VIDEO

„Se toacă ardeiul gras, ceapa şi roşiile şi se pun în tigaie pentru două-trei minute, la foc mare. Pese conţinut se adaugă caperele şi puţin vin alb, iar la sfârşit se pune sosul de roşii. În timpul acesta, peştele Dorada se face la grătar, apoi se dezosează, iar în final se amestecă în conţinutul din tigaie. Odată pus în farfurii se presoară pătrunjel şi se serveşte cald, cu pâine prăjită", ne precizează bucătarul Mihai Tudorache.

image

Tot de la el aflăm că peştele Doradă regală este recunoscut pentru carnea sa albă, bogată în proteine şi vitamine şi care are un gust total aparte.

Benefice pentru sănătate sunt şi caperele, fructe provenite din bazinul mediteraneean, care au proprietatea de a stimula procesul de detoxifiere a organismului.


Medicul nutriţionist Maricica Franciuc ne-a declarat că reţeta preparată de bucătarul nostru este una benefică organismului, întrucât peştele conţine Omega 3, iod, fosfor, nutrienţi de care corpul are nevoie.

image

„Este o mâncare uşor digerabilă bună adecvată şi pentru cină. Am o mică observaţie, şi anume că ar fi fost de preferat un peşte mai gras, gen somon, macrou, cu un conţinut ridicat de acizi nesaturaţi. În general este bine ca în alimentaţie să facem alternanţa între consumul de peşte slab şi peşte gras. Combinaţia cu legume este foarte bună şi îl felicit pe bucătar", a concluzionat medicul nutriţionist Maricica Franciuc.

image
image
image
image
image
image
image
image
image
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite