Focşani

articolul anterior articolul urmator

„Căprioarele“ din dosarul lui Oprişan, eliberate sub control judiciar. Expertele care au vrut să-l albească pe baron nu au voie să părăsească ţara

1
15 Feb 2015 18:47:58
Autor: Borcea Stefan
Ileana Roxana Cernea (Pintea) îşi va continua judcata cu DNA
Ileana Roxana Cernea (Pintea) îşi va continua judcata cu DNA

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au hotărât vineri, 13 februarie, luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de Ileana Roxana Cernea (Pintea) şi Elena Valentina Muşuroiu, care au fost trimise în judecată pentru că ar fi încercat să „albească” dosarul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.

După ce săptămâna trecută, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a dispus menţinerea arestării preventive a celor două experte din dosarul „Căprioara”, vineri, în urma contestaţiei depuse de Ileana Roxana Cernea (Pintea) şi Elena Valentina Muşuroiu magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au dispus măsura că este suficientă măsura controlului judiciar faţă de experte, cu anumite obligaţii.

Ele trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră penală sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemate, trebuie să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei.

Cernea ( Pintea ) Ileana Roxana trebuie să se prezinte la Postul de Poliţie Floreşti din comuna Floreşti, judeţul Cluj desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte este chemată, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru  Muşuroiu Elena – Valentina, care trebuie să se prezinte la Poliţia Locală Sector 1 Bucureşti desemnată cu supravegherea.

Totodată, acestea nu au voie să părăsească ţara decât cu încuviinţarea organului judiciar, fiind atenţionate că dacă încalcă una din măsurile stabilite de instanţă se întorc în arest.

Pe 3 februarie, Direcţia Naţională Anticorupţie le-a trimis în judecată pe Ileana Roxana Cernea (Pintea), învinuită de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu şi fals intelectual şi Elena Valentina Muşuroiu, pentru complicitate la favorizarea făptuitorului şi complicitate la abuz în serviciu. La rândul său, expertul focşănean Liviu Macovei este trimis în judecată în stare de libertate pentru complicitate la abuz în serviciu.

Experţii sunt acuzaţi că ar fi încercat să-i „albească” dosarul de corupţie al lui Marian Oprişan, achitat recent la Judecătoria Cluj-Napoca, în primă instanţă.

Mai puteţi citi:

Expertele din dosarul "Căprioara", trimise în judecată în stare de arest

Procurorii DNA s-au mişcat repede şi în doar trei săptămâni au reuşit să instrumenteze dosarul în care au fost arestate expertele din dosarul lui Marian Oprişan.

STENOGRAME Cum s-au străduit cele două experte să-i "albească" dosarul baronului Oprişan: „Ai păstrat linia care a fost stabilită de la început“

Cele două experte contabile din dosarul lui Marian Oprişan au fost reţinute de procurorii DNA, fiind acuzate că au blătuit felul în care să facă expertizele astfel încât să nu existe nici un prejudiciu.
 


 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Carmen Florea
15.02.2015, 20:20:41

Atentie aici: si de ce l-ar fi 'albit', daca de fapt nu-i vinovat? Pricepi manelismul justitiar? Paduchernita asta n-a pus-o nimeni pe fir, paradoxul adica. Sar hotii tot ca el sa-l 'albeasca' si cand colo el nici nu-i vinovat macar s-atunci s-au facut de cco astea cu bidineaua, au facut figura de rapandule si normal ca au tot dreptul sa se dezica de nevonovat, pt ca deja nu face parte din haita, ce sa caute nevinovatii in haite de coioti, mai ales un borfas ca Oprisan?

Modifică Setările