Focşani

articolul anterior articolul urmator

Câştigătorul concursului de vinuri de la "Bachus", premiat cu o participare gratuită la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles

0
11 Sep 2019 11:28:34
Autor: Borcea Stefan
Degustătorii de vinuri vor descoperi cel mai bun vin
Degustătorii de vinuri vor descoperi cel mai bun vin

Producătorii de vin din ţară şi din afara ţării sunt invitaţi să-şi înscrie probele de vin în concurs până la data 1 octombrie 2019, ora 15.00.

În cadrul Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus”, Consiliul Judeţean Vrancea organizează Concursul Naţional de Vinuri ”Bachus”, ediţia a X-a. Acesta se desfăşoară în perioada 3-5 octombrie 2019 şi este unul dintre cele mai importante competiţii de profil din România, datorită numărului mare de probe de vin transmise de producătorii din ţară şi străinătate.

Producătorii de vin din ţară şi din afara ţării sunt invitaţi să-şi înscrie probele de vin în concurs până la data 1 octombrie 2019, ora 15.00.

Programul de jurizare a probelor de vin va fi următorul:

Joi - 3 octombrie 2019, orele 10.00 – 14.00;
Vineri - 4 octombrie 2019, orele 10.00 – 14.00;
Sâmbătă - 5 octombrie 2019 – desemnarea câştigătorilor.

Participarea la concurs este gratuită şi este iniţiată de producător sau distribuitor, prin trimiterea probelor, însoţite de buletinul de analiză sau borderou, care va cuprinde: numele societăţii, soiul, anul de recoltă, tăria alcoolică şi zahărul (sec, demisec, demidulce, dulce). Concursul este deschis tuturor categoriilor de vin, produse în conformitate cu reglementările UE. Probele de vin trebuie să provină dintr-un lot omogen şi să respecte condiţiile de ambalare şi marcare în conformitate cu reglementările în vigoare.

Numărul de sticle pentru fiecare probă înscrisă în concurs este 3 butelii (cap. min. 0,75 l) pentru vinurile din recolta 2018 sau mai vechi şi 2 butelii pentru vinurile din recolta 2019;
Înscrierea în concurs a vinurilor se face la următoarele secţiuni:
1. Vinuri liniştite: - vinuri tinere, inclusiv recolta 2018
    - vinuri de colecţie (mai vechi de 2006 inclusiv)
2. Vinuri efervescente
3. Vinuri speciale
4. Băuturi spirtoase si băuturi pe baza de vin (vinarsuri)
Categoriile de vinuri în concurs vor fi următoarele:
  - vinuri albe liniştite nearomate (seci, demiseci, demidulci, dulci);
  - vinuri albe semiaromate şi aromate (seci, demiseci, demidulci, dulci);
  - vinuri roze şi roşii (seci, demiseci, demidulci, dulci).


Verificarea şi înregistrarea probelor se face pe baza datelor înscrise în buletinul de analiză. Ordinea de prezentare a probelor în concurs se face pe secţiuni şi categorii, în ordinea crescătoare a conţinutului de zahăr.

Documentele de însoţire a probelor vor menţiona: destinatarul, expeditorul şi specificaţia „Mostre concurs fără valoare comercială”. Adresa pentru expedierea  probelor este: Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Vrancea, str. Republicii nr. 5, Focşani, judeţul Vrancea. Până în prezent au fost depuse aproximativ 100 de probe de vin.

Cele mai apreciate vinuri albe, roşii şi băuturi spirtoase vor fi premiate cu Marea Medalie de AUR,  respectiv:
- Marea Medalie de AUR - pentru proba de vin alb cu cel mai mare punctaj obţinut (înscrierea unui număr de 10 de probe de vin la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles – organizat în perioada 1-3 mai 2020 la Brno, Republica Cehă)
- Marea Medalie de AUR – pentru proba de vin roşu cu cel mai mare punctaj obţinut (înscrierea unui număr de 8 de probe de vin la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles – organizat în perioada 1-3 mai 2020 la Brno, Republica Cehă).
- Marea Medalie de AUR – pentru proba de băuturi spirtoase, băuturi pe baza de vin, cu cel mai mare punctaj obţinut.(înscrierea unui număr de 6 de probe de vin la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles – organizat în perioada 1-3 mai 2020 la Brno, Republica Cehă)

Obiectivele concursului sunt: promovarea vinurilor de calitate, antrenarea partenerilor din piaţa vinului într-o competiţie benefică în folosul consumatorului şi educarea publicului privind caracteristicile şi tipicitatea vinurilor româneşti şi din import comercializate în România.

Ajuns la cea de-a XXVII-a ediţie, Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului „Bachus” este cel mai important eveniment de profil din România şi se desfăşoară pe parcursul a patru zile, în perioada 3-6 octombrie 2019.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările