Focşani

articolul anterior articolul urmator

Ce a păţit un bărbat care a cumpărat de la farmacie prezervative „cu nervuri“, pentru atingerea plăcerii maxime. Pe fir au intrat procurorii

5
17 Jul 2017 12:31:43
Autor: Borcea Stefan
Prezervativele nu erau originale FOTO 123 RF
Prezervativele nu erau originale FOTO 123 RF

Un bărbat din Focşani, în vârstă de 50 de ani, este protagonistul unei reclamaţii oarecum ciudate, dar întemeiate, având în vedere deznodământul acestui caz.

În luna mai a acestui an, focşăneanul a cumpărat dintr-o farmacie din oraş două pachete de prezervative Durex, produs despre care a mărturisit că-l foloseşte în mod frecvent doar dintr-o anumită gamă, respectiv “Mutual Pleasure” (“prezervativ cu nervuri şi puncte în relief create pentru atingerea punctului culminant în acelaşi timp”, după cum scrie în prospect).

Bărbatul a avut ceva îndoieli legate de calitatea prezervativelor încă din momentul în care le-a achiziţionat, suspiciunea fiindu-i trezită de preţul ceva mai scăzut, respectiv 8,50 de lei/cutie, faţă de 13 lei, cât plătea de obicei în supermarket-urile din oraş, dar s-a gândit totuşi că le procură dintr-o farmacie şi nu i se poate întâmpla nimic rău. Acasă, după ce a folosit primul prezervativ, avea să constate însă diferenţa de calitate, după ce atât el cât şi partenera sa au avut de suferit la capitolul plăcere.

Prin urmare, a mers cu cele două cutii de prezervative la farmacie şi a cerut să i se înapoieze cei 17 lei pe care i-a plătit pe produs. Probabil că lucrurile nu ar fi luat o altă întorsătură dacă farmacista nu l-ar fi tratat cu un refuz categoric.

Complet nesatisfăcut, focşăneanul a mai întreprins câteva investigaţii pe cont propriu, aflând astfel că firul de desfacere a ambalajului prezervativului lipsea de pe produs, spre deosebire de cel original. Mai mult decât atât, a luat legătura cu reprezentantul oficial al firmei producătoare, care i-a cerul să-i indice codul de produs şi lotul de fabricaţie.

La furnizor 3 lei, în farmacie 8,5 lei

Aşa a aflat că prezervativele nu erau făcute în fabrica celor de la Durex. Cu aceste elemente, a mers la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Vrancea, unde a înregistrat o reclamaţie. Inspectorii de aici au plecat pe urma prezervativelor şi au descoperit că furnizorul acestora era o firmă din Suceava, cu mai multe puncte de lucru în ţară. Societatea în cauză nu a putut să facă dovada documentelor privind originalitatea produsului, ci s-a obţinut de la patron doar o declaraţie pe propria răspundere privind calitatea.

De menţionat că la furnizor o cutie de prezervative ajungea la preţul de 3 lei. Cu aceste date, Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au sesizat poliţia din Suceava.

“În urma verificărilor, s-au constatat aspecte de natură penală, astfel încât sesizarea noastră a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, fiind efectuate cercetări pentru punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Cert este că farmacia din Focşani a retras imediat de la comercializare cele 55 de cutii cu prezervative, iar clientul şi-a primit banii înapoi, declarându-se mulţumit de cum s-a soluţionat cauza”, ne-a declarat Cristina Boldeanu, inspector la Protecţia Consumatorului Vrancea.

Citiţi şi:

Cele mai dureroase înşelăciuni online practicate în România. „Asta nu e glumă proastă, este ţeapă în toată regula“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Radu Mircea
17.07.2017, 15:21:36

# Bine , bine , neam prostu' si-a luat banii inapoi , da femeia ramasa dezamagita cum si-a recuperat placerea '' nereperata ???

-6 (10 voturi)
Surpateanu Dan
17.07.2017, 16:47:49

Injurii doar ca sa ai ceva de spus? Tot ce a facut omul a fost inteligent si drept. Teleormaneanule! Esti toxic!

+9 (11 voturi)
Alfa Omega
17.07.2017, 19:38:36

Radu Mircea face glume , dar produsul contrafacut nu este de gluma ,deoarece un rabat de calitate in cazul prezervativelor este nunumai periculos dar si prejudicios si placerea nu face la asa riscuri !

+4 (8 voturi)
Vlad
18.07.2017, 13:10:08

@Zamolxe: Exact. Sarcina nedorita, boli venerice (la fel de nedorite). Sincer, patronul ar trebui bagat ceva la parnaie, sa se sature.

db
17.07.2017, 17:53:10

Reclamația nu trebuie făcută doar pentru recuperarea prejudiciului ci și pentru a proteja ceilalți posibili clienți de țeapă. Și atunci se cheamă "simț civic" 😉

+9 (9 voturi)
Modifică Setările