Focşani

articolul anterior articolul urmator

Cine este noul şef al Corpului de Control al primarului din Focşani: un fost şef al Fiscului dat afară pentru probleme grave cu alcoolul

0
25 May 2017 13:13:48
Autor: Borcea Stefan

Finanţistul Marian Lungu s-a transferat la Primăria Focşani, unde îl aşteaptă postul de şef al Corpului de Control al primarului.

Fostul director al Administraţiei Financiare Vrancea, Marian Lungu, a ajuns şef al Corpului de Control a primarului municipiului Focşani, Cristi Misăilă. Lungu şi Misăilă au fost colegi la Direcţia de Finanţe Publice în trecut.

Pe 25 aprilie 2016, într-o dimineaţă de luni, la ora 7.17, Marian Lungu a fost oprit în trafic de poliţiştii de la Rutieră pentru un control de rutină. Acesta a fost găsit cu o alcoolemie de 0,62 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, iar la recoltarea de probe biologice s-a stabilit că avea o alcoolemie de peste 1 la mie, motiv pentru care poliţiştii i-au întocmit dosar penal. Superiorii de la Bucureşti l-au suspendat din funcţie la scurt timp după eveniment, Lungu alegându-se, după ani de şefie, cu un banal post de consilier superior.

Procurorii au dispus atunci renunţarea la urmărirea penală pentru consumul de alcool, soluţie confirmată şi de judecătorii de cameră preliminară.

“Audiat fiind, suspectul Lungu Marian a recunoscut şi regretat fapta comisă. Judecătorul de cameră preliminară apreciază că nu există un interes public în urmărirea faptei, având în vedere modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, de scopul urmărit de suspect şi împrejurările concrete în care s-a săvârşit infracţiunea, conduita acestuia şi lipsa antecedentelor penale, precum şi faptul că pentru infracţiunea reţinută, legea prevede pedeapsa închisorii de cel mult cinci ani”, se arată în “iertarea” fostului şef al Finanţelor Publice.

Marian Lungu nu şi-a recuperat însă şi funcţia de director, dar sprijinit de primarul Focşaniului, a fost promovat la scurt timp, după un concurs în care a candidat de unul singur, drept director al Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice (DDSP) Focşani, instituţie în subordinea Primăriei Focşani. Marian Lungu n-a renunţat însă şi la postul de la Finanţe, din care s-a autosuspendat. T

Trecerea de la Finanţe la serviciul Primăriei l-a afectat din punct de vedere financiar, diferenţa de salariu fiind mare, de la peste 6.000 de lei la finanţe la 2.400 de lei la DDSP. Planurile primarului au fost însă altele pentru Lungu, astfel că, de câteva zile, fostul finanţist a devenit mâna dreaptă a edilului Focşaniului, ca şef al Corpului de Control. A avut nevoie doar de câteva zile să se activeze în funcţia de consilier superior la Finanţe, cerând apoi transferul la Primăria Focşani. I-a rămas şi salariul de la Finanţe, superior veniturilor noilor colegi din Primărie.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările