Focşani

articolul anterior articolul urmator

Cod Roşu de inundaţii în Vrancea, pe râul Putna. Mai multe localităţi traversate de apă, în pericol

1
19 Jun 2021 20:36:29
Autor: Borcea Stefan
Râul Putna s-a umflat în urma ploilor torenţiale
Râul Putna s-a umflat în urma ploilor torenţiale

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a luat măsurile necesare pentru prevenirea operativă a potenţialelor situaţii de urgenţă ce pot apărea.

În intervalul  19 iunie a.c., ora 20:00 – 20 iunie ora 09:00, se anunţă creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de pericol. Bazinele afectate: râul Putna, pe sectorul aval Staţia Hidrologică Colacu,  – amonte  Staţia Hidrologică Botârlău.

În acest context, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al Judeţului Vrancea a luat măsurile necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a potenţialelor situaţii de urgenţă ce pot apărea. Evoluţia fenomenelor meteorologice şi hidrologice prognozate este permanent monitorizată atât prin Centrul Operaţional al inspectoratului, cât şi în teren de către Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

Pompierii vrânceni se află în teren pentru monitorizarea evoluţiei fenomenelor hidrometeorologice periculoase, iar pentru optimizarea intervenţiilor la situaţiile de urgenţă generate de fenomenele prognozate, au fost prealertate toate subunităţile de pompieri militari, precum şi suplimentarea forţelor de intervenţie în scopul creşterii capacităţii operaţionale.

În scopul protejării populaţiei, în zonele aflate sub incidenţa Codului Roşu  respective localităţile Bilieşti, Boloteşti, Garoafa, Răstoaca, Suraia, Ţifeşti, Valea Sării, Vânători, Vidra şi Vulturu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny”  Vrancea a transmis mesaj de avertizare prin sistemul Ro – Alert.


"Recomandăm vrâncenilor să respecte regulile şi măsurile de protejare a vieţii şi bunurilor pentru prevenirea şi limitarea efectelor inundaţiilor:
• curăţarea, adâncirea sau realizarea, şanţurilor de preluare a apelor pluviale;
• drenarea şi asigurarea curgerii apei către şanţurile de captare, astfel încât aceasta să nu băltească în gospodării;
• curăţarea pilonilor de susţinere a podurilor, punţilor şi podeţelor de materialele aduse de viituri, pentru a se evita formarea unor baraje ce pot afecta împrejurimile sau chiar rezistenţa acestora;
• construirea de bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie", potrivit ISU Vrancea.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

LazyBear
20.06.2021, 08:07:31

Până nu-și refac rușii rezervele de apă din Crimeea, nu se oprește :D

-5 (5 voturi)
Modifică Setările