Focşani

articolul anterior articolul urmator

Controale la firma producătorului de lactate din programul “lapte şi corn”, după ce elevii au primit la şcoală caşcaval cu mucegai

0
28 Sep 2015 18:22:55
Autor: Borcea Stefan
Elevii din Răcoasa au primit de la şcolaă caşcaval cu mucegai
Elevii din Răcoasa au primit de la şcolaă caşcaval cu mucegai

Prefectura Vrancea a dispus efectuarea unor controale vizând probleme apărute în derularea programului „Laptele şi cornul” în unele unităţi şcolare din judeţ.

Controalele vin în urma cazului prezentat la sfârşitul săptămânii în comuna Răcoasa, unde elevii au primit la şcoală caşcaval cu mucegai.

Astăzi, o echipă mixtă de specialişti de la Direcţia Sanitar-Veterinară Vrancea şi Direcţia de Sănătate Publică din judeţ, condusă chiar de şefii celor două instituţii de control, au demarat verificările.

Aceştia au început verificările chiar la şcoala unde s-au semnalat problemele, iar primele rezultate ale anchetei vor fi prezentate, cel mai devreme, la sfârşitul săptămânii.

Controale vor fi şi la firma care furnizează produsele lactate, Vranlact.

“Am constituit o comisie internă care să verifice întregul proces de producţie, transport, depozitare, urmând să fie prelevate şi probe. Este vorba despre produse care nu sunt distribuite numai în şcoli, ci sunt comercializate şi în magazine”, ne-a declarat prefectul Nicuşor Halici.

Şi Inspectoratul Şcolar  Vrancea va face o analiză cu privire la distribuţia acestor produse.

Vor fi controale în toate şcolile din judeţ, dar şi întâlniri de instruire cu responsabilii desemnaţi de şcoli în cadrul programului lapte şi corn, ne-a declarat Silvia Chelariu, purtător de cuvânt ISJ Vrancea.

Programul "Cornul şi laptele" este derulat prin Consiliul Judeţean Vrancea care anul acesta a încredinţat prin licitaţie distribuţia produselor, pentru următorii 4 ani de învăţământ, firmelor Vranlact şi Diplomatic, valoarea totală fiind de peste cinci milioane de euro.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările