Focşani

articolul anterior articolul urmator

Culmea afişajului electoral la Focşani. Partidele nu-şi pot prezenta candidaţii la avizierele montate de municipalitate

1
31 Aug 2020 10:01:14
Autor: Borcea Stefan
În Focşani sunt şapte locuri pentru afişajul electoral
În Focşani sunt şapte locuri pentru afişajul electoral

În Focşani, s-au stabili şapte locuri pentru afişajul electoral, pentru fiecare cartier al oraşului, dar partidele ezită să lipească afişele electorale, din cauza unor neconcordanţe.

De vineri, 28 august, a început campania electorală. Faţă de alte oraşe, unde afişajul electoralul abundă de postere şi bannere ale candidaţilor şi partidelor care se vor confrunta la alegerile locale din 27 septembrie, la Focşani legislaţia cu privire la afişajul electoral a fost limitată de aleşii locale, de mulţi ani, doar la câteva panouri care au fost amplasate în fiecare cartier al oraşului.

Chiar şi aşa, după trei zile de la declanşarea campaniei electorale, panourile sunt în continuare goale, întrucât nu există o delimitare clară a spaţiului care revine fiecărui candidat, partid sau alianţă electorală. Deşi la tragerea la sorţi de la Biroul Electoral Judeţean ordinea de pe panouri este aceeaşi  care a fost stabilită şi pentru buletinele de vot, nu s-a făcut o clarificare cine are întâietate pe cele 27 de panouri în fiecare din cele şapte locaţii stabilite în tot oraşul, candidaţii la Consiliul Judeţean sau cei de la Consiliul Local, candidaţii la funţia de preşedinte al Consiliului Judeţean sau cei pentru funcţia de primar.

Partidele nu vor să rişte deocamdată şi să lipească afişe pe panouri, pentru că amenzile sunt cuprinse între 2.200 de lei şi 3.000 de lei.

Primarul Cristi Misăilă dă vina pe Birorul Electoral Central şi Biroul Electoral Judeţean pentru această situaţie.

"Primul venit, primul servit. Este o întreagă discuţie pe tema asta. BEC şi BEJ nu au norme cum se face afişarea şi nu ne-au spus cum se va stabili ordinea. Aşteptăm clarificări şi vom veni cu precizări", ne-a spus primarul Cristi Misăilă.

Locurile stabilite pentru afişajul electoral în Focşani sunt  pe Strada Prof. G.G. Longinescu (vis-a-vis de Direcţia de Statistică), Strada Tudor Vladimirescu (la intersecţia cu Piaţa Moldovei), Bulevardul Unirii (în faţa Sălii Sporturilor), Bulevardul Bucureşti (în faţa Băncii Transilvania), Aleea Căminului (în faţa complexului comercial), Strada Mărăşeşti (la intersecţia cu Bulevardul Independenţei), Cartierul Mîndreşti (pe Strada Lăcrămioarei nr. 19). Fiecare locaţie are câte 27 de panouri unde vor fi puse afişele candidaţilor la primăria Focşani şi Consiliul Local.

Ordinea de pe panouri este aceeaşi  care a fost stabilită şi pentru buletinele de vot.

Pentru Primar: 1.PMP; 2.PNL; 3.PSD; 4.Alianţa USR PLUS.

Pentru Consiliul Local: 1.PMP; 2.PNL; 3.PSD ; 4.ALDE; 5.Pro Romania; 6.Partidul Vrancea Noastră; 7.Alianţa USR PLUS; 8.Partidul Împreună pentru Moldova; 9. Candidatul independent Giorgică Vatră.

Pentru funcţia de preşedinte al CJ Vrancea:
1. Marian Oprişan –PSD; 2. Maricica Vrabie-Pro România; 3. Sorin Ionel Florin Hornea-PMP; 4. Cătălin Toma-PNL; 5. Georgel Badiu-AUR.

Pentru Consiliul Judeţean Vrancea:
1-ALDE; 2-PSD; 3-Pro România; 4; PMP; 5.-Alianţa PNL-USR-PLUS; 6.-AUR.

Vă mai recomandăm:

Patru pretendenţi la funcţia de primar al municipiului Focşani. Candidaturile au rămas definitive

VIDEO PNL şi USR PLUS au depus la Biroul Electoral dosarele de candidaturi pentru alegerile locale. Cu cine defilează cele două forţe politice la Focşani

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

adrian hora
31.08.2020, 11:14:01

fraieri, sa umple panourile cu candidatii lor, peste tot, daca tot iei amenda macar sa faci campanie ca lumea :)

Modifică Setările