Cum se adaptează din mers şcolile la pandemia de coronavirus. Concurs online în memoria unui mare matematician

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Naţional „Unirea“ din Focşani organizează vineri, 3 aprilie, un concurs de matematică naţional, în memoria profesorului Constantin Tănăsescu, care s-a stins din viaţă în urmă cu doar o lună.

Pentru că în această perioadă întregul sistem de învăţământ este afectat de pandemia mondială provocată de virusul care face ravagii, mai mulţi profesori de matematică de la Colegiul Naţional "Unirea" şi din ţară şi-au pus mintea la contribuţie şi i-au provocat pe elevii din cinci judeţe la un concurs online, destinat atât celor de la gimnaziu, cât şi liceenilor până la clasa a XI-a.

Şi-au anunţat participarea elevi din unităţi de învăţământ de prestigiu din ţară. Astfel, pe lângă elevii de la ”Unirea”, vor mai participa elevi de la Colegiul Naţional ”Al. I. Cuza” Focşani, de la colegii naţionale "Ferdinand I" şi "Gh. Vrânceanu" din Bacău, "Nicolae Bălcescu" din Brăila, "Gheorghe Şincai" din Baia Mare, "Emil Racoviţă", "Costache Negruzzi" şi Liceul de Informatică "Grigore Moisil" din Iaşi.

"Ideea ne-a venit acum o săptămână şi împreună cu profesorii de matematică de la unităţile care au elevi în concurs ne-am văzut zilnic pe Zoom, o aplicaţie informatică pe care am folosit-o permanent în zilele acestea pentru a ne întâlni cu elevii, dar şi cu părinţii. Va fi un concurs de 3 ore, subiectele urmând să fie împărţite celor peste 300 de elevi care s-au înscris în concurs de către profesorii lor de la clase. Ei le vor rezolva acasă şi vor trimite soluţiile tot către profesorii lor, urmând să se facă o selecţie a celor mai bune lucrări. Acest concurs există pentru că profesorii au încredere în elevii lor. Sunt probleme de olimpiadă şi nefiind un concurs cu premii ştim sigur că elevii vor fi corecţi", ne-a declarat Cornel Noană, directorul Colegiului Naţional "Unirea" din Focşani.

Imagine indisponibilă

Profesorul Constantin Tănăsescu, în memoria căruia se organizează concursul online, a fost dascălul elevilor de elită, care a pregătit, de-a lungul câtorva zeci de ani, cei mai buni elevi la matematică din România. Acesta a activat foarte puţin în învăţământ, lucrând aproape toată viaţa pe cont propriu.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite