Focşani

articolul anterior articolul urmator

Cum a fost decapitată de coronavirus şi de corupţie primăria unui oraş din România.  Instituţia a fost închisă

1
2 Jul 2020 13:41:12
Autor: Borcea Stefan
Primăria Panciu FOTO S Borcea
Primăria Panciu FOTO S Borcea

Administraţia locală a oraşului funcţionează la acest moment în stare de avarie. Atribuţiile de conducere au fost preluate de secretarul Consiliului Local, iar instituţia este temporar închisă până la dezinfectarea completă a birourilor.

Viceprimarul oraşului Panciu, Dumitru Şerban Huzum, ales în funcţie în urmă cu mai puţin de două luni,  a fost internat  în secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani, fiind infectat cu noul coronavirus.

Anterior, viceprimarul (foto jos) s-a simţit rău şi, anticipând că ar fi infectat cu virusul, a ordonat o dezinfecţie în sediul instituţiei unde lucrează.

Alături de acesta, alţi doi funcţionari din primărie sunt infectaţi cu Covid-19. De asemenea, toţi contacţii persoanelor în cauză se află în izolare la domiciliu, mai exact 11. Practic, Primăria mai funcţionează doar cu o treime din personal.

Situaţia de la primărie este delicată cu atât mai mult cu cât primarul în funcţie, Iulian Nica, este plasat încă din luna aprilie sub control judiciar, după ce a stat o perioadă şi în arest preventiv, pentru fapte de natură penală.


Viceprimarul de la Panciu FOTO S. Borcea

Nica este învinuit pentru delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la delapidare, instigare la fals intelectual, uz de fals.

„Din punct de vedere administrativ ar trebui găsite soluţii pentru ca situaţia să fie gestionată corect. Consilierii locali pot convoca o şedinţă de consiliu local extraordinară şi să delege atribuţiile de conducere unui consilier local", a declarat prefectul Gheorghiţă Berbece într-o intervenţie la Digi 24.

Rolul de şef al instituţiei a fost preluat temporar de secretarul Consiliului Local. Acesta, la rândul său, are calitatea de învinuit în dosarul penal al primarului. El a anunţat joi că Primăria va fi închisă.

„Începând de astăzi 02.07.2020, până pe data de 06.07.2020, Primăria oraşului Panciu va rămâne închisă, ca urmare a dezinfecţiei pentru combaterea COVID-19”, se arată în anunţul postat pe pagina de Facebook a Primăriei.

Citiţi şi:

Cum erau trimişi angajaţii unei firme de salubritate să-i culeagă via primarului. Directoarea, plasată sub control judiciar

Primarul din Panciu, încătuşat pentru o fraudă de 300.000 de euro. Cum a ajuns oraşul din Vrancea moşia edilului PSD

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

borris borris
2.07.2020, 18:40:14

Saracii moldoveni! Credeau ca daca au nasul rosu nu pot lua virusul cel marsav, dar si-au luat teapa. #Tescovina nu ajuta.