Focşani

articolul anterior articolul urmator

Cum s-a văzut Ziua Naţională de la tribună. Primarul a pomenit „găştile politice”, şeful CJ - supravieţuirea, iar prefectul - eroii pandemiei | VIDEO

0
1 Dec 2021 14:14:12
Autor: Borcea Stefan
Autorităţile s-au întrecut în discursuri la Ziua Naţională a României
Autorităţile s-au întrecut în discursuri la Ziua Naţională a României

Ceremonialul Militar din Piaţa Unirii din Focşani a adunat câteva sute de oameni, dar şi foarte mulţi copii, care au fost ţinuţi departe de autorităţi.

Câteva sute de focşăneni care au rămas acasă  în minivacanţa de 5 zile oferită de stat şi care au dorit să profite de soare au sărbătorit 103 ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, Ziua Naţională a României, în Piaţa Unirii din Focşani.

Aici, autorităţile au pregătit un ceremonial militar organizat cu mai puţin fast ca în anii din urmă, dat fiind contextul pandemic în care ne aflăm. Astfel că în mai puţin de jumătate de oră, cei prezenţi au putut asculta trei discursuri, au văzut o mică defilare a Detaşamentului de Onoare şi au urmărit un scurt program artistic oferit de Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei”.

Cuvântul premierului Nicole Ciucă a fost citit de către reprezentantul său în teritoriu, prefectul Gheorghiţă Berbece, mesajul fiind axat pe vremurile pandemice pe care le trăim.

„Pentru mine, eroii acestui an sunt românii, care, în ciuda crizei generate de pandemia de COVID-19 şi a suferinţelor, au muncit, au fost solidari, au făcut sacrificii şi au depus zi de zi eforturi în această luptă dură cu virusul”, se arată în mesajul citit de Berbece.

Aşa cum a obişnuit în ultimul an, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea a renunţat şi de această dată la mesajul scris  şi a vorbit liber despre lecţia de supravieţuire pe care trebuie să o traversăm.

„Trăim vremuri tulburi, dar nu înseamnă că nu vom supravieţui. Vom supravieţui doar împreună, uniţi şi cu acelaşi gând. Fac apel la toate structurile politice nu să ne dăm mâna, ci să gândim la fel pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea acestei ţări şi a acestui minunat judeţ. Vrancea are viitor atâta timp cât există România”, a spus în cuvântul său Cătălin Toma.

La rândul său, primarul municipiului Focşani nu a putut să nu-şi manifeste bucuria că partidul din care face parte, PSD, este la guvernare acum, iar ţara nu mai e condusă de "găşti obscure", aşa cu le-a numit edilul.

„Momentul istoric  pe care îl sărbătorim trebuie să ne îndemne şi la o profundă reflecţie a cauzelor şi motivelor care astăzi au adus România într-o situaţie mai puţin fericită, aproape de pragul unui colaps economic şi medical. Sper din  toată inima ca cei care şi-au asumat de curând responsabilitatea îndreptării tuturor acestor neajunsuri să dea dovadă de determinare, seriozitate şi profesionalism, astfel încât statul să fie retrocedat către popor şi nicidecum acaparat de către o gaşcă mânată de interese personale şi obscure”, a spus Cristi Valentin Misăilă.

Cum precizam la început, întreaga manifestare a durat mai puţin de jumătate de oră iar unii focşăneni şi-au exprimat nemulţumirea că mulţimea a fost ţinută la distanţă de aleşii lor, chiar şi copiii veniţi în număr mare având parte de acelaşi tratament.

Vă mai recomandăm:

Parada Militară la Arcul de Triumf din Capitală, de Ziua Naţională a României | FOTO VIDEO

Banner cu mesaj critic la adresa preşedintelui Iohannis şi a cooptării PSD la guvernare, afişat la parada de Ziua Naţională, de la Arcul de Triumf | VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările