Focşani

articolul anterior articolul urmator

Cutremur de 3,1 pe scara Richter în zona Vrancea

0
2 Apr 2014 11:40:58
Autor: Mediafax
Cutremur în zona Vrancea, miercuri, 2 aprilie FOTO captura infp.ro
Cutremur în zona Vrancea, miercuri, 2 aprilie FOTO captura infp.ro

Un cutremur de 3,1 pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 10.30, în zona seismică Vrancea, la o adâncime de 132 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Seismul a avut epicentrul în judeţul Vrancea, la 40 de kilometri de Covasna, 41 de kilometri de Focşani, 47 de kilometri de Mărăşeşti şi 50 de kilometri de Târgu Secuiesc şi Râmnicu Sărat.
 
Anul acesta, în zona seismică Vrancea au fost înregistrate şapte cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 pe scara Richter. Cel mai mare dintre acestea a avut 5 grade şi s-a produs în 29 martie.
 
La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.
 
Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 pe scara Richter, la 21 noiembrie (4,4), 15 octombrie (4,7), 11 august (4,5), 28 iulie (4), 12 iulie (4,1), 20 iunie (4,2 ), 21 aprilie (4,2) şi 6 martie (4,2 ).
 
Citeşte şi:
 
Mircea Radulian: Se poate vorbi de o intensificare a activităţii tectonice, însă este normal ca aceasta să aibă fluctuaţii
 
Cutremurul produs sâmbătă seară, la ora 21.18, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, a avut 5 pe scara Richter şi este cel mai puternic de la începutul anului, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Cutremurul a fost anunţat iniţial de INFP ca având 5 grade, iar la scurt timp a fost evaluat la 4,9 grade. În prezent, pe site-ul institutului, se arată că seismul a avut magnitudine de 5 pe scara Richter.
 
Ce trebuie să conţină kitul de urgenţă în caz de cutremur
 
De la începutul acestui an, în România s-au produs şapte cutremure cu magnitudinea peste 4 pe scara Richter, cel mai mare fiind de 5 grade. Specialiştii spun că fiecare persoană trebuie să îşi pregătească un kit de urgenţă pe care să-l aibă la îndemână în cazul unui seism mai puternic. Printre lucrurile pe care trebuie să le conţină geanta de urgenţă se numără copii după actele familiei, apă şi trusa de prim ajutor.
 
Cutremur de 5 pe scara Richter în Vrancea. Seismul s-a resimţit şi în Capitală
 
Un cutremur de 5 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seară, la ora 21.18, în zona Vrancea. Seismul a avut loc la o adâncime de 134 de kilometri şi s-a resimţit şi în Bucureşti.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările