Decizia noului ministru al Educaţiei faţă de inspectorii generali şcolari care au contestat evaluarea. Aceştia au primit rezultatele prin poştă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10 inspectori generali şcolari, pe care Ministerul Educaţiei a încercat să-i demită de două ori, au semnat luni, 26 martie, o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva funcţionarilor care le-ar fi mistificat evaluarea.

După ce a constatat “vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar şi în evaluarea propriu-zisă”, în urma căreia mai mulţi inspectori generali şi adjuncţi din mai multe judeţe au primit din partea fostului ministru Liviu Pop calificativul nesatisfăcător, noul ministru al Educaţiei confirmă, în mod ciudat, evaluarea predecesorului său.

Inspectorii generali care au contestat evaluarea au primit prin poştă rezultatele reevaluărilor, care au acelaşi verdict: nesatisfăcător.

Ceea ce înseamnă că aceştia îşi vor pierde funcţiile.

Printre cei care au primit rezultatul de la minister se află şi Dorin Cristea, inspectorul general şcolar al IŞJ Vrancea, care, cel mai probabil se va adresa din nou instanţei de judecată, aşa cum a mai făcut-o şi vara anului trecut, când a fost demis prima dată de ministrul Liviu Pop.

Nu este exclus ca rezultatele să aibă legătură cu plângerea la DNA făcută la începutul săptămânii  de un grup de 10 inspectori generali împotriva comisiei care a evaluat activitatea lor.

Este vorba despre inspectori generali şi adjuncţi din judeţele Vrancea, Buzău, Brăiala, Ialomiţa, Mehedinţi, Arad.

Ce spunea ministrul Educaţiei despre evaluarea iniţială

Decizia vine după ce minsitrul Valentin Popa a decis în urmă cu o lună anularea evaluării asupra activităţii manageriale desfăşurate de inspectorii şcolari generali şi reluarea acestui proces.

“În urma controlului efectuat de către Corpul de Control al Ministrului, în perioada 20-23 februarie, cu tema „Verificarea respectării Metodologiei privind evaluarea activităţii manageriale desfăşurate de către inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi din inspectoratele şcolare şi directorii caselor corpului didactic’’, s-au constatat vicii majore în organizarea procesului de evaluare, dar şi în evaluarea propriu-zisă. Corpul de Control al ministrului a depistat următoarele nereguli care au dus la vicierea procesului de evaluare:  Au fost folosite formulare de evaluare care nu se regăsesc în ordinul de ministru ce reglementează procesul de evaluare (OMEN nr. 4315/2014); Din formularele utilizate în procesul de evaluare lipseşte rubrica de autoevaluare; Totalul punctajului de pe unele fişe de evaluare a fost calculat greşit, astfel încât calificativele acordate au fost eronate, persoana evaluată obţinând un calificativ mai bun sau mai slab decât cel corect. Pe baza acestor calificative, persoanele evaluate sunt menţinute sau nu în funcţia de conducere;  În alte cazuri, s-a ajuns la situaţii aberante în care punctajul acordat depăşeşte punctajul maxim de 100 de puncte; Evaluarea directorilor Caselor Corpului Didactic nu a fost realizată în fapt de către Comisia unică de evaluare, asumându-se rezultatele unei evaluări anterioare.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite