Focşani

articolul anterior articolul urmator

Dedesubturile dezvăluirilor lui Tudorel Toader despre liderul PSD care a propus revocarea sa din funcţia de ministru

16
25 Jan 2021 20:16:30
Autor: Borcea Stefan
Tudorel Toader şi Marian Oprişan, la ora dezvăluirilor FOTO arhivă Adevărul
Tudorel Toader şi Marian Oprişan, la ora dezvăluirilor FOTO arhivă Adevărul

Potrivit fostului ministru al Justiţiei din România, discuţiile pe acest subiect au avut loc în luna aprilie a anului 2019, înainte ca Tudorel Toader să fie revocat din funcţie.

Dezvăluirile fostului ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la mesajul primit în aprilie 2019 de la Marian Oprişan, fostul lider al PSD şi al Consiliului Judeţean Vrancea, prin care i s-a adus la cunoştinţă motivele pentru care va fi revocat din funcţie, nu sunt deloc întâmplătoare. 

Acestea vin în contextul în care Tudorel Toader face demersuri, care se pare că au succes, pe lângă noua conducere liberală a Consiliului Judeţean Vrancea să obţină sediul unui imobil de patrimoniu din Focşani, recent reabilitat, pentru a deschide în Vrancea, judeţul său natal, mai multe linii de studii ale Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi, unde Tudorel este rector. 

Totul este legat şi de faptul că Marian Oprişan se opune public acestei iniţiative, considerând că acea clădire istorică, la care s-a lucrat 30 de ani pentru reabilitarea ei, ar trebui să devină Palatul Culturii din Vrancea.

De altfel, chiar de Ziua Unirii Principatelor Române, adică duminică, 24 ianuarie, la inaugurarea clădirii, Oprişan a întrerupt discursurile celorlalţi oficiali pentru a anunţa că nu este de acord cu trecerea clădirii în administrarea Universităţii la care rector este Tudorel Toader, discuţii avansate fiind şi cu Universitatea din Bucureşti, care la rândul ei vrea să înfiinţeze două secţii la Focşani.

Mesajul pe care Marian Oprişan i l-a trimis lui Tudorel Toader în 2019

„Domnule ministru, vă rog să nu vă supăraţi, vreau să ştiţi de la mine. Astăzi avem CEX şi voi cere revocarea dvs din funcţie. Nu aţi promovat OUG pentru graţiere şi amnistie, nu aţi promovat OUG pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. Aşa nu mai putem continua", i-ar fi scris Oprişan lui Tudorel Toader... 

După dezvăluirea mesajului, fostul ministru al Justiţiei a conchis: „ A procedat întocmai!”.

Marian Oprişan încă nu a reacţional la mesajul postat pe Facebook de Tudorel Toader.

Vă mai recomandăm:

Tudorel Toader continuă războiul cu PSD. Ce lider PSD i-a dat mesaj să-i reproşeze că nu a dat OUG pe amnistie şi graţiere în 2019

Cum a reuşit Tudorel Toader să convingă autorităţile să facă la Focşani o filială a Universităţii „Al. I. Cuza Iaşi”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Stanila Ion
25.01.2021, 20:46:44

Ticalosii se acuza intre ei...

+10 (12 voturi)
Mos Gerila 2
25.01.2021, 21:06:42

@ Stanila Ion Exact asa cum scrii, ce elemente nocive, ar trebui judecati amandoi !

+5 (7 voturi)
Ovidiu Olariu
25.01.2021, 21:07:09

Nu mā intereseazā disputa care are loc intre liberali si pesedisti pe tema creārii unei filiale a Universitatii "Al. Ioan Cuza" in Focsani si, cu atat mai putin, ma intereseazā asa zisele explicatii pe care le-ar da Marian Oprisan si Tudorel Toader. Ar fi niste explicatii, care nu pot sa fie incarcate decât de acuze sau de asa-zise "amabilitati", intre doi politruci compromisi si de duzinā ! Despre Oprisan s-au spus si se stiu deja destule. Nu mai am nimic de adaugat ! Dar, in ceea ce il priveste pe tovarasul Tudorel Toader, poate el sa vinā cu orice fel de precizari vrea, poate sa insire tot soiul de explicatii, el va ramane, pentru totdeauna, in istoria politicii romanesti si in istoria contemporanā a Romaniei, o lichea, o lichea, in egalā masurā, toxicā si nocivā pentru aceastā tarā ! Tudorel Toader a fost si va ramane si de acum inainte politrucul si licheaua care l-a servit pe Dragnea si pe cel mai corupt sistem pe care l-a avut Romania in ultimii 30 de ani ! Ca urmare a detestabilei sale prestatii politice, din nefasta "epocā Dragnea", Tudorel Toader a ajuns sa fie o patā pe obrazul Universitatii "Al. Ioan Cuza", una din cele mai vechi si apreciate universitati din Romania ! Este o rusine, care se revarsā asupra intregului corp profesoral al Universitatii iesene, faptul cā, din atatea personalitati academice de valoare, universitarii ieseni au putut sa accepte nominalizarea si realegerea lui Tudorel Toader in calitate de rector al Universitatii !

+12 (16 voturi)
m lupascu
25.01.2021, 20:49:32

- târziu , fără valoare - de interes privat

+2 (2 voturi)
Maximilian Musat
25.01.2021, 21:12:24

Vad in poza doi corupti!Intrebarea mea pentru Tudorel ar fi daca tot "impins" a fost sa o suspende pe Codrta Keovesi?...orice ar spune amandoi,sunt persoane ce nu trebuie sa mai fie platite din banul public ! Tudorel toader a compromis pana si notiune de bun simt, neurmarind decat aranjarea unui post pentru fiul sau ! Rusine coruptule! Ai fost sluga lui Dragnea si a lui Codrin Stefanescu !

+10 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările