Direcţia Silvică Vrancea vrea bani europeni pentru modernizarea cabanelor de vânătoare şi turistice pe care le are în proprietate. Câţi bani se vor investi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cabana Lepşuleţ
Cabana Lepşuleţ

În acest sens, s-au propus spre renovare sau reabilitare cinci obiective silvoturistice din Vrancea amplasate în pădure.

În urma demersurilor întreprinse şi a discuţiilor purtate între Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA şi reprezentanţii Ministerelor Fondurilor Europene şi Turismului, s-a identificat posibilitatea şi oportunitatea finanţării şi susţinerii activităţii de silvoturism desfăşurate la nivelul direcţiilor silvice judeţene  în exerciţiul financiar aferent anilor 2021-2027.

Concret, la nivelul direcţiei silvice judeţene, s-au propus spre renovare sau reabilitare cinci obiective silvoturistice, amplasate în fond forestier şi, totodată, într-o zonă cu o importantă valoare geografică şi istorică a judeţului Vrancea, după cum urmează:

1. Cabana de vânătoare Dragomira a fost construită în anul 1976, având suprafaţa de 207.38 mp, cu o posibilitate de cazare de max. 8 persoane, inclusă în circuitul turistic.


Având în vedere potenţialul turistic al zonei, ne-am propus reabilitarea construcţiei existente, a instalaţiilor sanitare şi electrice, dotarea cu încălzire centrală, amenajarea unor spaţii de agrement atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, astfel: teren de sport multifuncţional, amenajare loc de joacă, asfaltare drum forestier de acces, parcări, curte exterioară, tiroliană, traseu montain bike, refacere bazin de pescuit şi altele.
Valoarea estimativă a lucrărilor, în conformitate cu devizele întocmite, este de 2.1 milioane lei.

cabana directia silvica

2. Cabana Lepşuleţ este situată în localitatea Lepşa, comuna Tulnici, la o altitudine de 650 m. Cabana a fost construită în anul 1957- corpul A şi 1974 - corpul B.
Cabana are o suprafaţă de 480 mp, cu posibilitatea de cazare a 16 persoane, în 8 camere, inclusă în circuitul turistic. Valoarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare este estimată, în conformitate cu devizele întocmite, la 1.5 milioane lei.

3. Cabana Mişina este amplasată în comuna Nistoreşti, în zona turistică Vetreşti-Herăstrău. În prezent, este utilizată ca spaţiu de cazare pentru personalul silvic.
Prin lucrările de reabilitare, modernizare şi dotare, cabana va deveni o unitate de cazare oportună turiştilor atraşi de zona de munte a judeţului.


Valoarea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi dezvoltare este estimată, în conformitate cu devizele întocmite, la 1,1 milioane lei.

cabana directia silvica

4. Cabana Vintileasca este amplasată în extravilanul comunei Vintileasca, în extremitatea sud-vestică a judeţului, între izvoarele râurilor Râmnicu Sărat şi Milcov, la limita Carpaţilor cu Subcarpaţii de Curbură, fiind utilizată în prezent ca spaţiu de cazare pentru personalul silvic.

cabana directia silvica

Valoarea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi dezvoltare este estimată, în conformitate cu devizele întocmite, la 1.2 milioane lei.

5.Modernizare camere oficiale
Ocolul Silvic Soveja are în administrare corp clădire camere oficiale, amplasat în apropierea sediului de ocol, într-o zonă cu potenţial turistic ridicat, în vecinătatea Staţiunii balneoclimaterice Soveja, a Mănăstirii Matei Basarab (1645) şi a Mausoleului Eroilor Soveja.
Construcţia a fost edificată în anul 1941 din zidărie de cărămidă şi a fost utilizată până în anul 2013 ca locuinţă de serviciu, având în componenţă un apartament şi şase camere.
Ne propunem lucrări de reabilitare - modernizare şi dotare a corpului - clădire camere oficiale şi transformare în unitate de cazare. Valoarea lucrărilor de reabilitare, modernizare şi dezvoltare este estimată, în conformitate cu devizele întocmite, la 1,2 milioane lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite