Focşani

articolul anterior articolul urmator

Directorul societăţii de termoficare din Focşani, surprins de reporterii Antenei 1 lăfăindu-se în birou, la căldurică. În oraş, populaţia suferă de frig VIDEO

3
15 Oct 2021 21:16:07
Autor: Borcea Stefan

Societatea de Termoficare ENET se confruntă cu probleme în încălzirea apartamentelor, şcolilor, unităţilor medicale şi instituţiilor publice.

De la venirea sezonului rece, societatea de termoficare a Focşaniului se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu gaze pentru a furniza căldură în oraş.

Problemele sunt de ordin financiar, din cauza exploziei preţurilor la gaze, astfel că de o săptămână căldura şi apa caldă este dată cu porţia pentru clienţii sistemului centralizat.

Căldură se dă doar dimineaţa, între orele 5.00 şi 10.00 iar apă caldă seara, timp de două ore. Directorul stă cu sabia deasupra capului şi cu mâna întinsă la autorităţi, pentru că de la 1 noiembrie, în lipsa banilor, furnizarea agentului termic ar putea fi sistată.

O echipă de la Observator-Antena1 a produs o ştire la Focşani pe această temă şi a găsit două situaţii: una a unei localnice care a fost nevoită să-şi reactiveze soba pe lemne, din cauza frigului din apartament, iar cealaltă situaţie, de la sediul ENET, unde directorul să lăfăia în biroul său, cu un "masaj cervical", în instituţie căldura şi apa caldă fiind la discreţie.

“La sediul societăţii de furnizare a agentului termic este apă caldă. Ora 11.10 şi este apă caldă”, spune reporterul în comentariul său.

“-Aici o producem, domnule”, replică Manole Merchea, directorul ENET.

“Programul este cu porţia, pentru că atât e porţia. Aia este cantitatea de gaz pe care o avem şi trebuie să gestionăm sărăcia”, a continuat intervenţia Manole Merchea.

Societatea de termoficare, aflată în insolvenţă de doi ani şi condusă de un administrator special condamnat în primă instanţă pentru corupţie (Cristina Costin, angajată suspendată a Primăriei Focşani), are nevoie de 100 de milioane de lei pentru a putea furniza în continuare apă caldă şi căldură pe perioada sezonului rece.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Ce ar spune Isus
15.10.2021, 21:49:26

Stirea *asta* arata in ce hal a ajuns Romania. Deci faptul ca un office din Romania e incalzit a ajuns la nivel de stire? 'caldura si apa calda la discretie'.. pai nu e asta normalitate? Cine sunteti mai oameni ma, astia care scrieti asa ceva? E .. nici nu stiu: dureros? absurd? Burkina Faso? O sa merg pe 'absurd'. E absurd sa investighezi temperatura caloriferelor dintr-un office, e absuird sa difuzezi stirea mai departe, e absurd diminutivul 'caldurica'.

+11 (11 voturi)
Nicolai Barbulescu
16.10.2021, 06:31:00

Populatia din FocSani,Bucuresti etc care primesc NU caldura sau apa rece platita ca apa calda de la instalatiile de termoficare vor tremura mai departe si in aceasta iarna,ani trec si populatia inca asteapta minuni care nu se vor infaptui,nu va mai MILOGITI la Autoritati MONTATI-VA CENTRALE DE APARTAMENT;POLITICIENILOR NU LE PASA DE POPOR SE LUPTA PENTRU CIOLAN:

+1 (1 vot)
costy
16.10.2021, 07:43:29

- Un, alt - Reprezentant - al Clasei Politice - care vrea - ,, BINELE '' - Poporului.

+1 (1 vot)
Modifică Setările