Focşani

articolul anterior articolul urmator

Doliul naţional, sabotat la Focşani de un paznic distrat

0
1 Nov 2015 20:29:23
Autor: Borcea Stefan
Catargul cu drapele din faţa Palatului Administrativ
Catargul cu drapele din faţa Palatului Administrativ

Duminică, în jurul orei prânzului, drapelul României amplasat în faţa Palatului Administrativ nu era arborat în bernă, deşi sâmbătă  fusese coborât de pe catarg.

Drapelul naţional nu era arborat în bernă duminică, în faţa Palatului Administrativ. Instituţia Prefectului s-a autosesizat şi a făcut o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmpla, mai ales că sâmbătă, când s-a declarat doliu naţional pentru trei zile, primul lucru pe care l-au făcut administratorii instituţiei a fost să coboare la jumătate drapelul de pe catarg.

Iar rezultatul anchetei a fost unul năucitor, după cum rezultă din comunicatul de mai jos.

"În urma Hotărârii de Guvern prin care au fost declarate trei zile de doliu naţional, sâmbătă 31 octombrie a.c. la ora 13.55 Drapelul României amplasat în faţa Palatului Administrativ a fost arborat în bernă.
În seara zilei de 31 octombrie a.c. unul dintre angajaţii firmei de pază, aflată sub contract cu Primăria Municipiului Focşani, care efectuează serviciul de patrulare în perimetrul Pieţei Unirii, considerând că drapelul s-a desprins de pe catarg şi a coborât in mod accidental a intervenit  şi l-a readus în poziţia normală de arborare.
Incidentul a fost remediat, Drapelul României fiind coborât în bernă. Firmei de pază i-a fost adus la cunoştinţă faptul că lucrătorilor acesteia le este interzis să intervină asupra unor însemne ce nu aparţin firmei şi nu fac obiectul serviciului de patrulare pe care îl efectuează. În vederea elucidării tuturor aspectelor legate de acest incident au fost sesizate autorităţile în drept", se arată în comunicatul Instituţiei Prefectului.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările