Focşani

articolul anterior articolul urmator

Donaţie istorică. Nepotul lui Duiliu Zamfirescu a dat Consiliului Judeţean Vrancea casa celebrului scriitor

0
21 Apr 2021 16:44:10
Autor: Borcea Stefan
Actele au fost semnate la Consiliul Judeţean Vrancea
Actele au fost semnate la Consiliul Judeţean Vrancea

La Consiliul Judeţean Vrancea a avut loc miercuri parafarea actelor notariale privind donaţia casei şi terenului din comuna Vîrteşcoiu care au aparţinut celebrului scriitor şi om de stat vrâncean Duiliu Zamfirescu.

Reprezentantul moştenitorilor, Nicolas Duiliu Zamfirescu, stabilit în Franţa, la Paris, a venit miercuri la Focşani special pentru a semna actele de donaţie.

”Această donaţie, eu şi familia o facem cu mare plăcere, este o bucurie, ne apropie mai mult de zona Vrancei. Vă promit oficial că vom participa cu toţii la crearea părţii interioare a casei memoriale, cu numeroase obiecte personale, tablouri, scrisori şi documente, care vor căpăta o valoare importantă şi pentru noi, pentru că nu au mai fost expuse. Noi, copiii şi nepoţii noştri vom avea un loc unde să ne reunim, e ceva simbolic pentru familia noastră”, a spus Nicolas Duiliu Zamfirescu, în calitate de reprezentant al celor 4 moştenitori ai scriitorului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, a specificat faptul că în cadrul noului exerciţiu financiar european, prin Programul Operaţional Regional 2021-2027 există posibilitatea de accesare a fondurilor pentru reabilitarea viitoarei case memoriale Duiliu Zamfirescu, care se află situată într-o pitorească zonă viticolă.

"Consiliul Judeţean Vrancea a aprobat în cadrul şedinţei ordinare din 16 aprilie a.c. acceptarea ofertei de donaţie a terenului şi casei ce au aparţinut scriitorului Duiliu Zamfirescu, declararea ca bun de uz şi de interes public judeţean şi includerea în domeniul public al judeţului Vrancea, în vederea consolidării, restaurării şi transformării în Casa Memorială Duiliu Zamfirescu", potrivit Consiliului Judeţean Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Casa şi terenul scriitorului Duiliu Zamfirescu, donate de moştenitori Consiliului Judeţean Vrancea

Cum se prăbuşeşte casa în care s-a născut scriitorul Duiliu Zamfirescu. Autorităţile promit că o vor salva

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările