Focşani

articolul anterior articolul urmator

DSP Vrancea cere medicilor din Spitalul Judeţean să testeze pacienţii doar la recomandarea infecţionistului

1
12 Aug 2020 20:57:00
Autor: Marian Avram
DSP
Vrancea solicită medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani
să testeze pacienţii internaţi doar după ce au fost consultaţi de un infecţionist/ Foto: Mediafax
DSP Vrancea solicită medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani să testeze pacienţii internaţi doar după ce au fost consultaţi de un infecţionist/ Foto: Mediafax

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea solicită medicilor din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani să testeze pacienţii internaţi doar după ce aceştia au fost consultaţi de medicul infecţionist şi la recomandarea acestuia, în caz contrar, contravaloarea testului pentru Covid-19 urmând a fi achitată de medicul care a solicitat testarea.

„Vă solicităm să respectaţi Definiţiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus Covid-19 conform recomandării Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus. Pentru toţi pacienţii internaţi în alte secţii decât Secţia de Boli Infecţioase se va recolta doar după consultul şi la recomandarea medicului infecţionist. Nerespectarea regulilor metodologice atrage după sine achitarea contravalorii efectuării testării de către medicul care a solicitat testarea”, se arată într-o dispoziţie a DSP Vrancea către SJU Focşani citată de Hotnews.ro.
 
Potrivit directorului adjunct al DSP Vrancea, Janina Lazăr, la SJU Focşani s-a observat un număr crescut de probe recoltate fără respectarea recomandărilor din metodologia de supraveghere pentru Covid-19, dar şi temporizarea actului medical în aşteptarea rezultatului testării.
 
„Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, pacientului care nu se încadrează în definiţia de caz nu există motiv să i se recolteze test de Covid-19. Trebuie respectată metodologia. Nu poţi să condiţionezi actul medical de prezenţa unei testări negative pentru Covid-19. La SJU se recoltează tot ce se internează în spital, fără niciun fel de triere a pacienţilor, în acest fel fiind temporizat actul medical şi consultul. Pacientul nu intră în intervenţie chirurgicală de urgenţă până nu vine rezultatul testării. Metodologia prevede o prioritizare a testărilor pentru identificarea virusului SARS-CoV-2. Din acest punct de vedere e o problemă. Personalul medical este obligat să poarte echipament de protecţie şi să acorde îngrijiri pacientului care se prezintă în spital”, a declarat pentru Agerpres medicul Janina Lazăr.
 
Referitor la această situaţie, managerul SJU Focşani, Elena Codruţa Neagu, a declarat pentru Agerpres că se va consulta cu medicii şi va da un răspuns DSP privind testarea pacienţilor care se internează în spital.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Edmond Wolf
12.08.2020, 21:38:52

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările