Focşani

articolul anterior articolul urmator

După ce a pierdut banii europeni pentru modernizarea Crângului Petreşti, Consiliul Judeţean plăteşte şi cheltuieli de judecată către firmele implicate în proiect

1
4 Jun 2020 11:10:25
Autor: Borcea Stefan
Crângul Petreşti
Crângul Petreşti

Reabilitarea a fost făcută în cele din urmă, dar cu bani de la bugetul judeţului şi cu alte firme decât cele care au câştigat iniţial licitaţia.

Proiectul privind amenajarea Crângului Petreşti din fonduri europene, în valoare totală de peste 5 milioane de euro, este deja un eşec pentru Consiliul Judeţean Vrancea, instituţia nereuşind decât într-o foarte mică măsură să atragă fondurile europene.

Astfel, Consiliul Judeţean a reuşit să acceseze doar  1,2 milioane de euro de la bugetul alocat de Uniunea Europeană, de 5,1 milioane de euro, oficialii judeţeni dând vina la momentul respectiv pe firmele care nu au respectat contractul. De altfel, contractul cu  Recon şi Doje din Bucureşti s-a reziliat şi din anul 2016 a existat un litigiu în instanţă prierdut de administraţia judeţeană.

Mai mult decât atât, Tribunalul Bucureşti a obligat în urmă cu două zile Consiliul Judeţean să plătească şi cheltuieli de judecată către una din firmele căreia i s-a reziliat contractul.

“Obligă reclamanta la plata sumei de 21.685,37 lei cheltuieli de judecată către pârâta SC GARDEN CENTER GRUP SRL. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi 02.06.2020 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în decizia magistraţilor. care poate fi atacată cu apel.

În anul 2017, Guvernul a declarat ca nefuncţional proiectul, aşa cum rezultă din draft-ul unei Hotărâri de Guvern prin care se aprobă lista proiectelor nefuncţionale din cadrul Programului operaţional regional 2007 – 2013, a căror finalizare este asigurată de beneficiari din resurse proprii.

Potrivit informaţiilor din dosar, proiectul a avut o valoare de 5.104.673 de euro, din care contribuţia Uniunii Europene a fost de 4.027.435 de euro.  În acest proiect au fost făcute plăţi de 1.285.434 de euro, din care 1.161.646 de euro au fost decontaţi de Uniunea Europeană.

În luna mai 2016, contractul a fost atribuit altor firme, de data aceasta locale, asocierea SC MBM Decor SRL, prin patronul MBM, Andrei Tănase, din asociere mai făcând parte SC Conbeta SRL, SC AG Grup Instal SRL şi SC Consil Grup SRL.

Valoarea contractului semnat a fost de 15,4 milioane de lei. noii constructori au promis că lucrarea va fi finalizată în septembrie 2016. Acest lucru s-a întâmplat abia în iunie 2017

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vulpita si Viorel
4.06.2020, 11:19:11

cum aveti "neobrazarea" sa scrieti asa ceva? Domnul de la CJ Vrancea este de neclintit de ani de zile! "Experienta" si "daruirea" il recomanda! Va rog sa retrageti articolul! P.S> si in alte parti este la fel