Focşani

articolul anterior articolul urmator

După ce a umplut străzile cu nisip şi pietriş, municipalitatea a rămas cu clorura de calciu pe stoc. Cum explică primarul acest lucru

0
29 Mar 2018 09:39:44
Autor: Borcea Stefan
Pe străzi s-a dat doar cu nisip şi pietriş
Pe străzi s-a dat doar cu nisip şi pietriş

Şi în această iarnă, materialul antiderapant folosit pentru deszăpezirea străzilor din municipiu a fost amestecul de nisip, sare şi pietriş.


Pe data de 15 noiembrie 2017, atunci când primarul Cristi Misăilă şi directorul CUP Salubritate Viorel Profiroiu au prezentat noul parc de utilaje pentru deszăpezirea municipiului, una dintre promisiunile autorităţilor a fost că pentru prima dată, la Focşani, se va folosi ca material antiderapant clorura de calciu.

“Avem 40 de tone de clorură de calciu, dar este un stoc pe care îl putem îmbunătăţi pe măsură ce-l consumăm”, a răspuns Viorel Profiroiu întrebărilor jurnaliştilor la momentul respectiv.

Între timp, la Focşani, în perioada ianuarie-martie 2018 au avut loc trei episoade de ninsoare, dar materialul antiderapant folosit a fost de fiecare dată nisipul amestecat cu sare şi cu pietriş, spre disperarea şoferilor care au avut de pătimit din această cauză, foarte mulţi plângându-se că s-au ales cu parbrizele sparte de la antiderapantul folosit de municipalitate.

Primarul Misăilă vine cu o explicaţie românească legată de nerespectarea promisiunii făcută în toamna trecută.

“Avem clorura de calciu pe stoc! Din păcate, firma care avea contract cu CUP SALUBRITATE pentru livrarea bazinelor dotate cu instalaţiile de împrăştiere a acesteia nu şi-a onorat obligaţiile contractuale! Iarna care vine sigur vom utiliza această soluţie”, a scris edilul pe Facebook unui focşănean care l-a întrebat despre acest lucru.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările